ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ

Σε συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ σήμερα Πέμπτη στις 17:00 καλούν ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του κόμματος με βασικό αίτημα την «άμεση παραίτηση Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει την κεντρική ευθύνη για τις εικόνες ντροπής και για το κράτος αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που έχει δημιουργήσει»
«Μετά τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, τα σημερινά..
τρομακτικά περιστατικά ξεχείλισαν το ποτήρι», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα έγιναν την Τετάρτη στο Κουκάκι.
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «βίαιη εκκένωση καταλήψεων, εισβολή σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, εξευτελιστική μεταχείριση και βασανιστήρια σε βάρος πολιτών», προσθέτοτνας ότι όλα αυτά «συνθέτουν μία εικόνα άγριας αστυνομικής καταστολής και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που χαίρει πλήρους πολιτικής κάλυψης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, και από τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη».

Η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:
"«Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος,
φαντάσου μια μπότα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου»

(Τζώρτζ Όργουελ, 1984)
Λες και έχουμε πόλεμο. Ή μήπως έχουμε; Λες και έχουμε στρατιωτικό νόμο. Ή μήπως έχουμε και δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμα επισήμως; Η αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, με όσα παρανόμως φρικαλέα έγιναν για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κηρύξει πόλεμο στη νεολαία και την κοινωνία. Και όπως σε κάθε πόλεμο, η νομιμότητα αφοπλίζεται, μπαίνει στο ψυγείο. Μπορεί η αστυνομία, πλέον, να μπαίνει σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, να βομβαρδίζει τη γειτονιά, να χτυπά και να ποδοπατά ανθρώπους, να απειλεί να τους πετάξει από τις σκάλες, να ξεγυμνώνει και να συλλαμβάνει όσους με αξιοπρέπεια υπερασπίζονται το δίκιο τους, που είναι το δίκιο όλων μας.
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ έχει περάσει κάθε όριο και δεν μπορεί να είναι ανεκτός. Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/12, στις 5 το απόγευμα, στη ΓΑΔΑ.
Για να μην γίνει συνήθεια η εικόνα μιας αστυνομικής μπότας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου..."