ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

«Σε θέλει ο μεγάλος, τσακίσου!»

Ο γελοιογράφος Κώστας Μητρόπουλος θυμάται τον Χρήστο Λαμπράκη…

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων απο το θάνατο του Χρήστου Λαμπρακη στις 21 Δεκεμβρίου, ο γελοιογράφος Κώστας Μητρόπουλος έγραψε στο χθεσινό “Βήμα”:
"Οι εκδότες εφημερίδων και οι διευθυντές ειναι φοβερά ενδιαφέροντες τύποι. Αν μάλιστα..
συμπέσουν η ιδιοκτησία και το διευθυντηλικι, τοτε μιλάμε για κατάσταση που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις παρα μονο όρθιος και σιωπώντας. Ακούς, δηλαδη, βγάζεις τον σκασμό και πας να κανεις ο,τι σου ειπαν ή πας σπίτι σου. Με τον Χρήστο Λαμπρακη είχε επινοηθεί μάλιστα μια πιο σικ παραλλαγή. Κανείς δεν σου έλεγε να σταθείς όρθιος. Δεν υπήρχε καρεκλα, απλώς. Ούτε επρεπε να σιωπάς. Μιλούσες, αλλα κανείς δεν σε άκουγε – κατα περιπτωση ομως η εικόνα άλλαζε. ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
Θυμάμαι τον Πέτρο τον Γκύζη να κατρακυλάει τις σκάλες.
– Σε θέλει ο μεγάλος, τσακισου!
Στο γραφείο του Λαμπρακη ακουγοταν σε ανοιχτή ακρόαση μια βαριά, μισοενρινη φωνή.
– Αυτος ο νεαρός εξυπνάκιας, Χρήστο μου, που εχεις εκεί θα μας τα κάνει λαμπόγυαλο. Αύριο κιόλας ο “Εθνικός Κηρυξ” – του Παράσχου – θα ξαναβάλει τα σκίτσα σας και θα γράψει οτι το συγκρότημα υποσκάπτει την Ένωση Κέντρου!
– Να του τα πείτε εσείς, κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ.
Μου προσέφερε το ακουστικό και συνέχιζε αμέριμνος το διάβασμα της “Μοντ”.
Άκουγα παλι το λογύδριο πανικόβλητος, ψέλλιζα κατι βλακείες και οταν αναρωτιόμουν πως συνεχίζω με τον κ. Παπανδρεου – τον Γεώργιο, τον παππού βέβαια – μου έγνεψε απλά και ήρεμα “κλειστ’ τον”!
Ο “Εθνικός Κηρυξ” του Σαββάτου έκανε πράγματι έτσι αλλα δεν έτρεχε κάστανο."
- πηγή: enimerosi24