ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

«Έχω σοκαριστεί με την παραπληροφόρηση που διακινεί η αστυνομία»

Τι λέει ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Νίκος Ευσταθίου

Την πρόθεσή τους να ασκήσουν μήνυση κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία, εξέφρασαν ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του 23 και 26 χρονών οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα στο σπίτι τους μετά την έφοδο της αστυνομίας, σε διπλανή κατάληψη στο Κουκάκι..

Οι ίδιοι, σύμφωνα με το cnn.gr αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ΕΛΑΣ για την κατάληψη της οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, καταγγέλλοντας ότι κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ. Την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Θοδωρή Μαντά.
Όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση, η τετραμελής οικογένεια βγήκε στα παράθυρα του σπιτιού της (όπως και όλη η γειτονιά) για να δει τι γίνεται, όταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη στις 6:30 σήμερα το πρωί.
Στη συνέχεια τούς χτύπησαν το κουδούνι τα ΜΑΤ και τους ζήτησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι τους στη διπλανή κατάληψη.
Ο κ. Ινδαρές τους ρώτησε αν έχουν ένταλμα και αν παρίσταται εισαγγελέας. Οι αστυνομικοί απάντησαν αρνητικά και ο ίδιος δεν τους επέτρεψε να μπουν. Τους είπε να φέρουν ένταλμα για να τους επιτρέψει την είσοδο.
Λίγο μετά, η οικογένεια Ινδαρέ άκουσε ποδοβολητό στην ταράτσα του σπιτιού της. Ανέβηκαν και οι 4 επάνω (ο δύο γονείς και οι γιοι) όπου είδαν τα ΜΑΤ να βρίσκονται εκεί.
Προφανώς, σύμφωνα με την υπεράσπιση, τα ΜΑΤ είχαν ανέβει από τη σιδερένια εξωτερική σκάλα της κατάληψης που εφάπτεται στην οικία Ινδαρέ. Τότε τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν βάναυσα τον πατέρα και τους δύο γιους, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.
Σύμφωνα με τους ίδιους, στις διαμαρτυρίες της μητέρας, αστυνομικός απάντησε απειλώντας ότι «θα την πετάξει από τη σκάλα».
Αφού ο πατέρας και οι δύο γιοι είχαν ακινητοποιηθεί, εμφανίστηκε ο εισαγγελέας για να επιτηρήσει την αστυνομική έρευνα στην οικία Ινδαρέ μήπως βρεθούν καταληψίες, με αποτέλεσμα να μη βρεθεί κανείς. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

 Τι λέει ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Ευσταθίου

"Ενας απο τους δυο γιους ειναι φιλος μου, ασκουμενος δικηγορος, μουσικος - και ειναι επιβεβαιωμενο απο μενα προσωπικα πως δεν ειχε κανεναν απολυτως οργανωτικο ρολο στην καταληψη. Με πιτζαμες και χωρις παπουτσια τον πηγαν στο τμημα - αλλα το λαικο δικαστηριο βιαστηκε στο μεταξυ να βγαλει τυφλα συμπερασματα." Αυτό αναφερει ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Ευσταθίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τονίζοντας: «Πέρα απο την αδικαιολογητη βια, εχω σοκαριστει με την παραπληροφορηση που διακινει η αστυνομια».



Η Αννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου

«Δυστυχώς τα επεισόδια στο Κουκάκι έγιναν σε σπίτι φιλικό μου», ανέφερε η δικηγόρος και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις τελευταίες ευρωεκλογές, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, η οποία καταγγέλλει και σχολιάζει τα όσα έγιναν χθες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ:

Aνάλογη ήταν και η ανάρτηση της ηθοποιού Μάνιας Παπαδημητρίου: