ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

«Πόλεμος» για τα πτυχία του Στρατηγού

Αντιδράσεις μετά το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ - Τι απαντάνε κυβέρνηση και Στεφανής, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - Επιμένει η εφημερίδα που προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις

«Στρατηγέ μου, ποια είναι τα πτυχία σας;». Aυτός είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της "Εφημερίδας των Συντακτών, που αναφέρεται στον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή που είναι και ο αρμόδιος συντονιστής για το..
προσφυγικό/μεταναστευτικό. Το δημοσίευμα της εφημερίδας, που προκάλεσε αντιδράσεις, θέτει ζήτημα για τα μεταπτυχιακά που φέρεται να έχει αποκτήσει ο υφυπουργός από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Τα τέσσερα ερωτηματα της ΕφΣυν είναι:
  1. Από ποιο Πανεπιστήμιο πήρε το πρώτο του MBA - «Διαχείριση Κρίσεων» (MBA in Crisis Response Operations)- ο κ. Στεφανής;
  2.  Ποιο ήταν το αντικείμενο του δεύτερου μεταπτυχιακού του που φέρεται να απέκτησε στις ΗΠΑ; «Στρατηγικές Ασφαλείας» (όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ) ή «Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας» (όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του στη Διπλωματική Υπηρεσία της Ε.Ε.); Επίσης, τι είδους τίτλο απέκτησε εκεί: ΜΒΑ, ΜSc, M.A. ή ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης;
  3.  Εχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τα μεταπτυχιακά που φέρεται πως κατέχει ώστε να είναι σύννομα με την ελληνική νομοθεσία; Εχουν παίξει αυτά τα μεταπτυχιακά ρόλο στην ανέλιξή του στις Ενοπλες Δυνάμεις ή όχι;
  4.  Τα εν λόγω μεταπτυχιακά έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ο κ. Στεφανής;
Για λάσπη και αθλιότητες που δεν τον αγγίζουν κάνει λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανή παρουσιάζοντας παράλληλα, τους τίτλους των σπουδών του. «Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο», σημειώνει ο υφυπουργός.

Στ. Πέτσας: Ανήθικη επίθεση 

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος μίλησε για «ανήθικη επίθεση» στον υφυπουργό χωρίς να απαντά επί της ουσίας στο ερωτήματα που έθεσε η «Εφ.Συν.».
«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων», τονίζει σε δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας και προσθέτει:
«Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ' απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα;
Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

 ΣΥΡΙΖΑ: «Ξαναχτύπησε η κυβέρνηση της fake αριστείας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του με αφορμή το δημοσίευμα της ΕφΣυν κάνει λόγο για «κυβέρνηση της fake αριστείας» που «ξαναχτύπησε».
«Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας στον Α. Στεφανή που «επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA (...) ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως ''βάφτισε'' MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον πρωθυπουργό «πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;» μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες».

Απάντηση κύκλων του Μαξίμου

Κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής: «Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανής θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξή τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».

ΕφΣυν: «Απορία ψάλτου βηξ» για τα πτυχία Στεφανή
Η Εφημερίδα των Συντακτών, μέσω του συντάκτη της Δημήτρη Τερζή, απάντησε προαναγγέλοντας κι άλλες αποκαλύψεις:
"Ευχαριστούμε τους κ.κ. Πέτσα και Στεφανή που επιβεβαίωσαν πανηγυρικά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.». Από τα έγγραφα των τίτλων σπουδών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. υφυπουργός προκύπτουν δύο πράγματα.
1. Το πρώτο MBA που υποτίθεται ότι κατείχε και ήταν αναρτημένο στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ (και απουσίαζε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης) είναι ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης (certificate). Θα ήταν ευχής έργον να μας εξηγήσουν ο κ. Στεφανής και η κυβέρνηση σε ποια χώρα του κόσμου ένα certificate λογίζεται ως MBA.
2. Το δεύτερο MBA τελικά (από τις ΗΠΑ) δεν ήταν MBA... αλλά MSc. Δέκα χρόνια τώρα ο κ. Στεφανής δήλωνε ότι έχει MBA, ενώ το πτυχίο του αναφέρει MSc. Μάλλον θα έπρεπε να ευχαριστεί την εφημερίδα μας που τον βοήθησε να... θυμηθεί τι είδους πτυχίο κατέχει.
Στην ουσία του πράγματος τώρα. Ο κ. Στεφανής αντί να ζητήσει συγγνώμη που εδώ και χρόνια παραπλανεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους του -και πλέον, από τη θέση του υφυπουργού, τον ελληνικό λαό- δηλώνοντας πως έχει δύο MBA, ενώ δεν έχει κανένα (παρά μόνο ένα MSc), επιτίθεται στην «Εφ.Συν.» και κάνει λόγο για «εκ του πονηρού ερωτώντες». Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για «ανήθικη επίθεση» της εφημερίδας μας εις βάρος του κ. Στεφανή.
Με πρόσφατη την περίπτωση του παραιτηθέντα κ. Διαματάρη (για μεταπτυχιακό που επίσης δεν κατείχε), νομίζουμε ότι η κυβέρνηση των... αρίστων θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική στα όσα λέει. Ειδικά όταν και σήμερα πιάστηκε να ψεύδεται, στην περίπτωση του κ. Στεφανή.
Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα παραμένουν.
3. Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τo μεταπτυχιακό που φέρεται πως κατέχει ώστε να είναι σύννομο με την ελληνική νομοθεσία; Έπαιξε το μεταπτυχιακό ρόλο στην ανέλιξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι;
4. Τα εν λόγω μεταπτυχιακά και... πιστοποιητικά, έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ο κ. Στεφανής;
Περισσότερα, αύριο στην έντυπη ΕΦ.ΣΥΝ."