ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Στ. Καπάκος: Να μη γίνει το «Μακελειό», «μακελειό» της ενημέρωσης

Τα μέτρα στήριξης του Τύπου πρέπει να προχωρήσουν

"Να μη γίνει το «Μακελειό» (σσ η εφημερίδα του Χίου), «μακελειό» της ενημέρωσης" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος, με αφορμή το κυβερνητικό φιάσκο με την οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων και την απόσυρση της ΚΥΑ (ΕΔΩ) μετά τις αντιδράσεις..
Μιλώντας στον Στάθη Σχινά στο Κόκκινο 105,5, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης του Έντυπου Τύπου είναι χαρακτηριστική και πολύ σημαντική πρωτοβουλία καθώς «η ενημέρωση είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, και πρέπει να είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας». Ειδικότερα στη χώρα μας που όπως σημείωσε, όλες οι μετρήσεις στην Ευρώπη δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τα λιγότερα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης.
Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ μίλησε για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, της παράταξης που ιστορικά πρόσκειται στην Αριστερά στο χώρο της ενημέρωσης, και διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ενημέρωση και Δημοκρατία" την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Γ. ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ», ΕΣΗΕΑ, 1ος όροφος στις 17:00 - 22:30.