ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ζοφερή η κατάσταση σε μερίδα του αθλητικού Τύπου

Όχι στις επιλεκτικές διαπιστεύσεις -πλήρης σεβασμός στους κανόνες δεοντολογίας. Αυτό αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την άρνηση διαπίστευσης δημοσιογράφου στο πρόσφατο ντέρμπυ (δείτε ΕΔΩ) του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, τονίζει πως τέτοια φαινόμενα τραυματίζουν την πολυφωνία και την ενημέρωση..
Πρόκειται ξεκάθαρα για κατακριτέες πρακτικές. Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι οι αθλητικοί συντάκτες έχουν πρώτιστη υποχρέωση την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας. Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Π.Α.Ε. αλλά το καθήκον της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης και μόνο.
Η ΕΣΗΕΑ θα λάβει συγκεκριμένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους, αφενός για να μπορούν οι αθλητικοί συντάκτες να επιτελούν απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα το έργο της ενημέρωσης της φίλαθλης κοινής γνώμης και αφετέρου για να μεταστραφεί μόνιμα και δραστικά η ζοφερή κατάσταση σε μερίδα του αθλητικού Τύπου.