ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Επειγόντως ένα γραφείο για την κυρία Αγαπηδάκη

Δεν μας έκαναν σοφότερους τα όσα το Μαξίμου διέρρευσε στους δημοσιογράφους μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον σχετικά με το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα.
Ένα συνονθύλευμα από..
γενικότητες και αοριστολογίες ήταν αυτό που βγήκε προς τα έξω, με τον πρωθυπουργό να παραμένει εγκλωβισμένος στα πολιτικά αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού και την κοινή γνώμη να τροφοδοτείται με επικοινωνιακές φούσκες άνευ αντικειμένου και άνευ περιεχομένου.
Όπως η «φούσκα» που βαφτίστηκε Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και είχε χθες την ευκαιρία να δικαιολογήσει τη θέση της μετέχοντας στη σύσκεψη καθήμενη απέναντι από τη μέχρι πρότινος αρμόδια, υφυπουργό Εργασίας.
Μετά τη χθεσινή συνάντηση θα ήταν χρήσιμο κάποια στιγμή να μάθουμε από το Μαξίμου αν η κ. Μιχαηλίδου, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Αγαπηδάκη κατέληξαν στον ακριβή αριθμό των ασυνόδευτων που η Πολιτεία υπολογίζει, γιατί άλλα λέει η μία και άλλα λέει ο άλλος, και φυσικά να μας πληροφορήσουν κάποια στιγμή πού ακριβώς βρίσκονται αυτά τα σχεδόν 2.000 ανήλικα προσφυγόπουλα που έχουν «χαθεί» και μετά ας περάσουν και στα πιο πρακτικά θέματα που αφορούν την Εθνική Συντονίστρια.
Γιατί, όπως λένε οι κακές γλώσσες, το μόνο που εδώ και δέκα ημέρες την απασχολεί είναι ο χώρος που θα εγκατασταθεί το γραφείο της, γιατί ακόμη δεν έχουν βρει πού θα κάθονται η κ. Αγαπηδάκη και ο βοηθός της.
Δέκα μέρες τώρα ψάχνουν γραφεία για να τους βολέψουν, αλλά με δεδομένο ότι το Μαξίμου είναι φουλ και υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν υφίσταται, κάποιοι έριξαν την ιδέα η Εθνική Συντονίστρια και ο βοηθός της να βρουν ένα γραφείο κάπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανάμεσα σε υπολοχαγούς, πλωτάρχες και φυσικά να βρίσκονται πιο κοντά στον Εθνικό Συντονιστή για το προσφυγικό, τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, που κι αυτός με τη σειρά του εξαφάνισε τον μέχρι πρότινος αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο.
Το αν μέχρι να βρει γραφείο η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα θα έχει κι αυτή υποσκελιστεί κι αυτή με τη σειρά της από κάποιο άλλο πρόσωπο είναι θέμα που το μέλλον θα δείξει. Αλλά μέχρι τότε οι πρόσφυγες και τα ασυνόδευτα θα παραμένουν στο έλεος του χειμώνα.

Πέτρος Κατσάκος / Αυγή