ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Διασύρουν ολόκληρο το δημοσιογραφικό σώμα...

...αλλά δεν καταθέτουν στοιχεία

Τα Όργανα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και ειδικότερα τα κατά περίπτωση αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια, εξετάζουν κάθε καταγγελία για συμπεριφορές δημοσιογράφων που εκφεύγουν από τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν καταγγελίες για εμπλοκή δημοσιογράφων σε διάφορες..
υποθέσεις, που πέρα από τη δεοντολογία, ενδεχομένως παραβιάζουν και τον Ποινικό Κώδικα. Δυστυχώς, όμως, τα πρόσωπα που εκτοξεύουν τις καταγγελίες αυτές, κυρίως από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, παρότι καλούνται στα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν σε βάρος δημοσιογράφων, ώστε να ασκηθούν αυτεπάγγελτες διώξεις, αρνούνται συστηματικά να προσέλθουν.
Η απροθυμία τους αυτή ουσιαστικά αντικατοπτρίζει μια ανεύθυνη επιλογή, να διασύρουν ολόκληρο το δημοσιογραφικό σώμα, αντί να προσωποποιούν τυχόν εμπλεκόμενα μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή τακτική σε βάρος ολόκληρου του δημοσιογραφικού σώματος και τονίζει για μια ακόμη φορά ότι κανένας δημοσιογράφος δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά και κανένας δεν μπορεί να διασύρεται χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.