ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Τρεις στη φυλακή για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Τρεις εκ των κατηγορουμένων για ξέπλυμα, ανάμεσα τους και η σύζυγος κατηγορούμενου που διαφεύγει τη σύλληψη, οδηγούνται στην φυλακή για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, αφού το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους, που κυμαίνεται κατά περίπτωση από 12 έως 15 χρόνια.
Πρόκειται για το πρώην στέλεχος της μητρικής και της ελληνικής εταιρείας,..
Πρόδρομο Μαυρίδη, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη και τη σύζυγο του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα Καραβέλα, για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.
Εξάλλου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, στον Χρήστο Καραβέλα και στα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ. Ωστόσο, οι δυο πρώτοι έχουν διαφύγει από τη χώρα, ενώ καταζητούμενα είναι και τα δυο τραπεζικά στελέχη Λυγινός και Όσβαλντ.Για τους Γερμανούς, πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση, ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε το ίδιο και για πρώην στελέχη του ΟΤΕ, επιβάλλοντας χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα, επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες Αλέξανδρο Λέτσα και Γιώργο Καλδή.

Μαρία Δήμα / ΕφΣυν