ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ρεβανσισμός, μονοφωνία και σπατάλες στη νέα ΕΡΤ

Με σταθερά βήματα προχωράει, όχι πάντα με επιτυχία πάντως, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για μια ΕΡΤ αυστηρά κομματική, με λαϊκό χαρακτήρα, των εργολαβιών και «των δικών μας παιδιών» -των καλοπληρωμένων-, μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης υπό τους Κ. Ζούλα και Γ. Γαμπρίτσο.
Οι πρώτες επιτυχίες έχουν αρχίσει να φαίνονται σταδιακά στο γυαλί,..
αρχικά με την εκπομπή «10» της Όλγας Τρέμη με μερίδιο τηλεθέασης όσο και το ντοκιμαντέρ «Μουσεία του κόσμου» και ετοιμάζονται ακόμα περισσότερες επιτυχίες για αργότερα. Στο παρασκήνιο εργάζονται άοκνα για να καταστραφεί όποια καλή εκπομπή υπάρχει, για να δημιουργηθεί μια ΕΡΤ που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την «ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ» και για να δοθεί outsourcing σε εξωτερικές ή μεικτές παραγωγές οτιδήποτε μπορεί να δοθεί.

Επιδρομή από «τα δικά μας παιδιά»

Αναγκαία προϋπόθεση είναι η δημιουργία μεικτών ή εξωτερικών παραγωγών, στη θέση εσωτερικών παραγωγών. Κοστίζουν ακριβά, καθώς τα «δικά μας παιδιά» δεν δουλεύουν για ψίχουλα. Η ΕΡΤ ανεβάζει το κασέ των παρουσιαστών. Μετά την εκπομπή «10» με τους Όλγα Τρέμη και Ηλία Κανέλλη, αναγγέλθηκαν ο Δημήτρης Κοτταρίδης (από τον ΑΝΤ1) και ο Γιώργος Πιτταράς (από τον ΣΚΑΪ), που θα αναλάβουν την καθημερινή πρωινή ενημέρωση στο τετράωρο 6-10.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η πρωινή ζώνη 6-10 σήμερα, με τους Ν. Κασιμάτη και Χ. Παγώνη, κερδίζει ένα αξιοπρεπέστατο μερίδιο τηλεθέασης γύρω στο 10% και είναι εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, δηλαδή μηδέν επιπλέον κόστος.
Για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θεωρείται βέβαιη η συνεργασία με την Έλλη Στάη και η αντικατάσταση της Αντριάννας Παρασκευοπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία έχει κλείσει εδώ και καιρό, όμως η εμφάνιση της Έ. Στάη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 δεν αναμένεται πριν από τον νέο χρόνο.

- από εκτενές ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην Αυγή (ολόκληρο ΕΔΩ)