ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

EΣΗΕΑ: Αστήριχτες και κατακριτέες οι δηλώσεις του αξιωματικού

...που υπηρετεί στο γραφείο Τύπου του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Αποδοκιμάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τις δηλώσεις αξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίες είναι αστήριχτες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ο αξιωματικός, σε ομιλία του (δείτε ΕΔΩ) ζήτησε από τον υπουργό «να πετάξει έξω» από το υπουργείο δημοσιογράφους, ενώ διατύπωσε την άποψη ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την..
«κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις». Επιπλέον, διατύπωσε τη θεωρία ότι οι δημοσιογράφοι αποσπούν έγγραφα από επιτελείς μέσω απειλών.
Οι αστήριχτες κατηγορίες και οι πρωτοφανείς θέσεις θα μπορούσαν να προκαλούν και θυμηδία, όμως, από τη στιγμή που ο αξιωματικός υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να πάρει θέση.
Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το συγκεκριμένο υπουργείο είναι έμπειροι και αντιλαμβάνονται τη σημασία και τη σοβαρότητα του αντικειμένου τους. Εάν υπάρχουν κατακριτέες συμπεριφορές αρμόδια είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Ενώσεως και όχι οι αξιωματικοί. Τέλος, για τις κατηγορίες ότι υπάρχουν 83 δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της διαπίστευσης ανήκει στο υπουργείο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για επαγγελματίες συναδέλφους και όχι για πολίτες που υποδύονται τους δημοσιογράφους.