ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ο «μικρός» Αλαφούζος και ο «μεγαλειότατος» Λάτσης

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ μέρες, η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, απέρριψε αίτηση χρηματοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ. Υποθέτω πως θεώρησε το ποσό μεγάλο και το ρίσκο ασύμφορο.
Την ίδια στιγμή, δύο άλλες τράπεζες, η Eurobank και η Πειραιώς, αποφάσισαν από κοινού να χορηγήσουν δάνειο - «μαμούθ» 880.000.000 ευρώ στο εγχείρημα του κ. Λάτση στο Ελληνικό..
Υποθέτω επίσης ότι θεωρούν την επένδυση άκρως συμφέρουσα και ασφαλή.
ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ λίγες μέρες και σε εκπομπή του ΣΚΑΪ προσκλήθηκε ο 80χρονος κ. Πατέρας, που διορίστηκε πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος, μετά τον σάλο, ξεδιορίστηκε. Εκεί, στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του είχε δώσει τον λόγο του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου ρουσφετιού.
ΠΥΡ και μανία στο Μαξίμου, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα για διαμαρτυρία προς το αφεντικό του ΣΚΑΪ Γ. Αλαφούζο, ο οποίος, με την ενέργειά του να εμφανίσει τον παραπονούμενο γέρο, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς το Μαξίμου.
ΣΟΥ ΛΕΕΙ, μετέτρεψα, κύριε, τον σταθμό μου σε πολυβολείο κατά του Τσίπρα για να σε βγάλω πρωθυπουργό, και εσύ δίνεις 880 στον Λάτση και αρνείσαι μόλις 17 για μένα; Δεν ξέρω αν αυτό ήταν απλώς μόνο ένα μήνυμα και εδώ τελειώνουν όλα. Θα δούμε.
ΑΥΤΟ που αποκαλύπτεται από την αντίδραση είναι πως ο κ. Αλαφούζος δεν θεωρεί τις ελληνικές τράπεζες ανεξάρτητες από την πολιτική εξουσία, βέβαιος ότι τα δάνεια στον Λάτση δόθηκαν με τη «σύμφωνο γνώμη» της κυβέρνησης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όλοι οι χορηγοί της κυβέρνησης ίσοι. Όσοι πάντως αναρωτιούνται με τι ανάλυση και πρόβλεψη οι δανειστές έκριναν το έργο στο Ελληνικό ασφαλές, η απάντηση είναι απλή. Ασφαλώς και δεν είναι πολύ ασφαλές σε μια τόσο αβέβαιη περίοδο αναταραχών, πολιτικών, εμπορικών και οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη.
ΕΙΝΑΙ όμως ασφαλές διότι, και να αποτύχει το έργο και οι τράπεζες να χάσουν τα χρήματα που δάνεισαν, αυτοί που έβαλαν υπογραφές για τη χορηγία, έχουν με τους νόμους του κ. Μητσοτάκη το ακαταδίωκτο.
Στη χειρότερη περίπτωση, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα αναλάβουν την απαραίτητη ανακεφαλαιοποίηση για την περίφημη ευστάθεια των τραπεζών. Κάπως έτσι οικοδομείται η νέα, «ευρωπαϊκών προδιαγραφών» παρακαλώ, Ελληνική Δημοκρατία.

Δημήτρης Χρήστου / Αυγή