ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Το σάμαλι και η διαφθορά

Για να είμαστε ειλικρινείς, το σάμαλι για τεχνοκράτες, αρίστους, επιτελικό κράτος, το έχαψε πολύς κόσμος. Με τη συνδρομή του πανδαμάτορος παντός ψεύδους Γεραπετρίτη, σκέφτηκε ότι κάτι θα κάνουν.
Δεξιό, συντηρητικό, νεοφιλελεύθερο, μητσοτακικό, αλλά κάτι σε πιο ευρωπαϊκό, βρε αδελφέ. Καμιά σχέση με το τσαπατσούλικο, ανίκανο, αδέξιο, ωμό, και το ακόμα χειρότερο, που μας προέκυψε..
Και το ακόμα χειρότερο είναι το χειρότερο. Διότι καμιά κυβέρνηση δεν κατάφερε τόσο γρήγορα να διαπράξει τόσες ασχήμιες και να πείσει τόσο κόσμο ότι δεν είναι απλώς ανίκανη, κολλημένη, αναποτελεσματική, επιπόλαια, αστοιχείωτη. Αλλά ότι είναι και εκ γενετής διεφθαρμένη.
Τους αδικούμε; Θέλετε να αραδιάσουμε ονόματα όπως Κοντολέων, Διαματάρης, Φιλιππάκος, Μανιαδάκης, Πατέρας και λοιπά; Μήπως οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ΚΕΘΕΑ, ΕΒΟ, δεκάδες νοσοκομεία, και λοιπά; Μήπως να θυμίσουμε το αίσχος του αναπτυξιακού νόμου, τα δώρα στην ολιγαρχία, την ασυλία στους τραπεζίτες, το ξέπλυμα του σκανδάλου Novartis, και λοιπά;
Ή επιμένετε στη φρίκη του Γεωργιάδη, φίλου και στενού συνεργάτη του Κυριάκου; Τη στήριξή του στο δικαστήριο, που τον καταδίκασε πρωτόδικα για παιδεραστία, από τη Μισέλ, εκπρόσωπο του Κυριάκου, τον Κυρανάκη, εκπρόσωπο του Κυριάκου, και λοιπά;
Όλα αυτά, και λοιπά, είναι διαφθορά. Όταν πλαστογράφοι, παιδεραστές, εμπλεκόμενοι σε σκοτεινές υποθέσεις, αγιογραφούνται. Όταν κουκουλώνουν σκάνδαλα και κυνηγούν Παπαγγελόπουλους.
Όταν ο φίλος τον φίλο εν απάταις ου λείπει. Όταν κάνουν όσα συμμορίτικα κάνουν στο δύσμοιρο κράτος. Όταν αλλάζουν νόμους για να εξασφαλίσουν υψηλόβαθμες θέσεις σε κάθε «δικής τους» καρυδιάς καρύδι. Τότε προφανώς μας δίνουν το δικαίωμα να πούμε στον αρχηγό τους: Κύριε Μητσοτάκη, είστε ηθικός και συχνά και φυσικός αυτουργός της διαφθοράς, που έχει πλημμυρίσει το κράτος και την κυβέρνησή σας.
Στηρίζεται φυσικά ο Κυριάκος στο σάμαλι των ΜΜΕ. «Δικά του», βεβαίως-βεβαίως. Μέχρι νεωτέρας. Και κοκορεύεται επάνω στον εξώστη, σίγουρος ότι τα μασάλια που μας ταΐζουν θα αποτρέψουν στην περίπτωσή του την πικρή Νέμεσι του άγραφου νόμου: Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα.
Αλλά όποιος έχει μάτια βλέπει ότι το ξήλωμά τους έχει αρχίσει. Ήδη. Και μπορεί αυτή η κυβέρνηση να φύγει πιο δύσκολα, προκαλώντας μεγαλύτερες ζημιές από άλλες. Αλλά θα φύγει και πιο γρήγορα από άλλες.
Κρεμασμένη από το σκοινί της διαφθοράς της. Εδώ είμαστε και θα το δείτε…

Θανάσης Καρτερός / ala Καρτ / Αυγή