ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

H ΕΡΤ ενισχύει την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή

Με το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ η ΕΡΤ ενισχύει την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%», βάσει του οποίου οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλουν το εν λόγω ποσοστό επί των κερδών τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου: "Η ΕΡΤ είναι από τους ελάχιστους φορείς –αν όχι ο μόνος στην ελεύθερη τηλεόραση-, που..
τηρούν στο ακέραιο την υποχρέωση αυτή από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για τη χρηματοδότηση συνολικά 33 ταινιών, η οποία εκκρεμούσε από τη διαχειριστική περίοδο του 2017.
Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει άμεσα ένα ακόμα πρόβλημα που της είχε κληροδοτηθεί από το παρελθόν: το συγκεκριμένο ποσό, παρά τη νομική υποχρέωση της ΕΡΤ, δεν ήταν δυνατόν να διατεθεί στον προβλεπόμενο χρόνο, καθώς ως γνωστόν υπήρξαν από τις προηγούμενες διοικήσεις εξωπραγματικές δεσμεύσεις για την αγορά –κυρίως- αθλητικού προγράμματος. Μετά τις σχετικές επαναδιαπραγματεύσεις με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ εξοικονόμησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έγινε και η αποδέσμευση του κονδυλίου για το 1,5%.
Η ΕΡΤ θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στις απαραίτητες διαδικασίες και για τη διαχειριστική περίοδο 2018, αποκαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο μια χρονίζουσα υποχρέωση προς τους Έλληνες δημιουργούς, που εργάζονται σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον."