ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Καθυστερήσεις πληρωμών και σε «μαγαζιά - γωνία»


Και έρχεται και το Δώρο Χριστουγέννων...

Οι καθυστερήσεις πληρωμών σε όλα τα δημοσιογραφικά μαγαζιά έχουν πλέον παγιωθεί -ακόμη και σε αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «μαγαζιά-γωνία».
****
Ακόμη και στα Μέσα που ελέγχει γνωστός επιχειρηματίας -και...
μεγαλοεκδότης πλέον, παρατηρούνται καθυστερήσεις -έστω και μικρές- στην εξόφληση των δεδουλευμένων.
***
Οι διοικούντες, με το γνωστό μπακαλίστικο κόλπο, μετακυλίουν μέρα - μέρα τις πληρωμές και όπως μας πληροφορεί ο αναγνώστης Δ.Νικ., σήμερα για πρώτη φορά, ο μισθός του προσωπικού σε δύο εφημερίδες, του εν λόγω επιχειρηματία, δεν κατατέθηκε ούτε στις 5 του μηνός. Παλιό το κόλπο, αφού 6 του μηνός πέφτει Παρασκευή άρα είναι ευκαιρία να πάμε μία μέρα παραπάνω. Με τον ίδιο τρόπο, όταν η Παρασκευή πέσει 7 θα καθυστερήσει άλλη μία μέρα, όταν πέσει 8 άλλη μία, κοκ.
***
Προφανώς οι κάθε είδους εκδότες και μιντιάρχες θεωρούν ότι και οι μισθοί των εργαζομένων, στα Μέσα που κατέχουν, είναι φιλανθρωπία, και τους καταβάλουν όποτε θέλουν. Το θέμα βέβαια είναι ότι λεφτά στα media πλέον δεν υπάρχουν και το πρόβλημα θα είναι εντονότερο αυτόν τον μηνα καθώς πρέπει να καταβληθεί ένας μισθός ακόμη για το δώρο Χριστουγέννων.