ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ζητούν διωγμούς δημοσιογράφων!

«Ευελπιστούμε ότι η πολιτική ηγεσία του Αμυνας θα βάλει τέλος στις δημοσιογραφικές “μαγκιές”»!

Την έντονη δυσανεξία τους απέναντι στην ελευθερία του Τύπου αποκαλύπτουν σιγά σιγά τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και συνδικαλιστές που τους έχει αγκαλιάσει στο παρελθόν με θέρμη ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Ετσι, μετά το περιστατικό όπου ο..
Απόστολος Δοξιάδης ζητούσε εμμέσως πλην σαφώς την απομάκρυνση δημοσιογράφου από τα «Νέα», το βράδυ της Παρασκευής, κατώτατος αξιωματικός της Αεροπορίας που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ζητούσε από την... πολιτική ηγεσία (τον υπουργό δηλαδή) να πάρει μέτρα κατά δημοσιογράφων!
Την Παρασκευή στην Ορεστιάδα ο Ηλίας Κολλύρης, που τυγχάνει να είναι γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ (της μιας εκ των δύο ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται στον «χακί» συνδικαλισμό) και η οποία έχει την απροκάλυπτη στήριξη της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και της Χρυσής Αυγής, μίλησε στο πλαίσιο «ημερίδας ενημέρωσης» των εκεί υπηρετούντων στρατιωτικών, που έγινε σε συνεργασία με την Ενωση Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε σε επίθεση εις βάρος των διαπιστευμένων δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Αμυνας και κάλεσε την πολιτική ηγεσία «άμεσα να αξιολογήσει δημοσιογραφικές συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων»!
Λίγο αργότερα αναρωτήθηκε «ποια η χρησιμότητα και η ουσία τού να έχει το υπουργείο Αμυνας 83 διαπιστευμένους δημοσιογράφους» εξαιρώντας, όπως είπε, τους δημοσιογράφους των καναλιών, των εφημερίδων και των μεγάλων sites. Η κριτική δημοσιογράφων στην ΠΟΜΕΝΣ φαίνεται πως δεν άρεσε στον κ. Κολλύρη, ο οποίος ουσιαστικά ζήτησε τον αποκλεισμό τους από τον υπουργό!
Η... χαριστική βολή του κ. Κολλύρη ήταν πολιτική: «Οι μάσκες έπεσαν. Υπάρχει η ΠΟΜΕΝΣ και όλοι οι άλλοι. Ολοι οι άλλοι που βάσει συντονισμένου προγράμματος και δημοσιευμάτων αριστερών κατευθύνσεων προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος της Ομοσπονδίας μας. Ευελπιστούμε στο σημείο αυτό ότι η νυν πολιτική ηγεσία του Αμυνας θα βάλει ένα τέλος στις δημοσιογραφικές “μαγκιές” πετώντας έξω από το Πεντάγωνο τους διχαστές και εκβιαστές των στρατιωτικών». Με απλά λόγια, εδώ ένας συνδικαλιστής της «γαλάζιας» ομοσπονδίας ζητά από τον υπουργό της Ν.Δ. να «τελειώσει» τους δημοσιογράφους που γράφουν σε αριστερά μέσα!

- από κείμενο του Δ. Τερζή στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)