ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Τρεις εφημερίδες μετρούν έναν και πλέον αιώνα ζωής

Εκτός από την Καθημερινή που γιόρτασε πρόσφατα τα 100 της χρόνια ζωής με εκδηλώσεις και ανατύπωση παλαιότερων φύλλων, άλλες δύο εφημερίδες συμπλήρωσαν έναν και πλέον αιώνα ζωής, το Έθνος και η Βραδυνή.
Ειδικότερα το Έθνος είχε φέτος γενέθλια, και συμπλήρωσε 106 χρόνια ζωής. Η παραδοσιακή αυτή εφημερίδα του Κέντρου ιδρύθηκε..
το 1913 από τον Σπύρο Νικολόπουλο και μετά τον θάνατό του (1938) πέρασε στους ανηψιούς του, Κώστα Κυριαζή και Κώστα Νικολόπουλο. Οι Κυριαζής - Νικολόπουλος παρέμειναν οι συνιδιοκτήτες της εφημερίδας μέχρι το κλείσιμό της από την στρατιωτική δικτατορία το 1970.
Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της το 1913, η εφημερίδα τάχθηκε μαχητικά υπέρ του Ελευθερίου Βενιζέλου, και συνέχισε την στήριξή της στον κεντρώο-βενιζελικό χώρο όλα τα επόμενα χρόνια, πρωταγωνιστώντας και στον «Ανένδοτο Αγώνα» του Γεωργίου Παπανδρέου. Από το 1958, αρχισυντάκτης του Έθνους ήταν ο Γιάννης Καψής, ο οποίος προσέδωσε στην εφημερίδα ένα έντονο αντιδεξιό χαρακτήρα αλλά και μια συνεχή επικέντρωση στα εθνικά θέματα και κυρίως στο Κυπριακό.
- διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο pontiki EΔΩ