ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

"Η ΝΔ επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία"

BINTEO

«Η ΝΔ δεν αρκείται στο καθημερινό λιβάνισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση». Αυτό σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της ΕφΣυν με τις δηλώσεις κατώτατου αξιωματικού που υπηρετεί στο γραφείο του..
υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. [Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός μιλώντας σε ημερίδα ενημέρωσης στην Ορεστιάδα, τα «έβαλε» με διαπιστευμένους δημοσιογράφους, καλώντας παράλληλα την ηγεσία του υπουργείου να «αξιολογήσει συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων»].
«Μετά τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα ΝΕΑ γιατί δεν του άρεσε η κριτική του, γαλάζιος συνδικαλιστής – αξιωματικός που υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κάλεσε δημόσια τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε:
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Όρμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ 

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, διά των Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, καλώντας τον να απαντήσει για το ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εκλείψουν τέτοιες συμπεριφορές κατά διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Αναλυτικά η ερώτηση του ΚΚΕ:
«Στην Ορεστιάδα την Παρασκευή 29 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και την Ένωση Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και σε βίντεο που ανάρτησε η ΠΟΜΕΝΣ στην ιστοσελίδα της, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου, να πετάξει έξω από το Πεντάγωνο τους διχαστές και εκβιαστές των στρατιωτικών. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις, είναι απαράδεκτες. Είναι αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας και θυμίζουν άλλες εποχές.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
Έχει γίνει αποδέκτης ο κ. Υπουργός αιτημάτων για μέτρα σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Άμυνας;
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εκλείψουν τέτοιου είδους καταδικαστέες και επικίνδυνες αντιλήψεις σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων;»