ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Παραιτήθηκε (με πόνο ψυχής) ο υφυπουργός Διαματάρης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, την οποία και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για τα ψευδή ή λανθασμένα στοιχεία στο βιογραφικό του σχετικά με τους τίτλους σπουδών του από το Πανεπιστήμιο Columbia.
Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε μαζί του και..
του ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα της ΕφΣυν ότι εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.
Κατόπιν αυτού του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.
Θυμίζουμε πάντως πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας πριν από δύο ημέρες είχε καλύψει πλήρως τον υφυπουργό λέγονταςπως «ο κ. Διαματάρης εξέφρασε τη λύπη του για την παρερμηνεία και την παρανόηση και το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση»... Βέβαια τότε δεν υπήρχαν οι αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών και η πλημμυρίδα αντιδράσεων στα social media...


 Ο A. Διαματάρης σε δήλωσή του αναφέρει:
«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».