ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

«O Τατσόπουλος σώθηκε από βέβαιο θάνατο»

Συγκλονιστική η περιγραφή του χειρουργού στο Ιπποκράτειο

Στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Πέτρος Τατσόπουλος και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, σύμφωνα με σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν.
Συγκεκριμένα..
η σημερινή ανακοίνωση αναφέρει:
«Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής:
* Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.
* Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.
Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».


Η περιγραφή του χειρουργού

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα στο Ιπποκράτειο. Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, επεσήμανε πως ο Π. Τατσόπουλος, γλύτωσε από βέβαιο θάνατο.
«Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε», σημείωσε και συνέχισε:
«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο».- από το newpost.gr