ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Απορρίφθηκε η αγωγή κατά ΠΟΕΣΥ και Συσπείρωσης

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, με απόφασή του, στις 26 Σεπτεμβρίου απέρριψε την αγωγή των Ντελέζου, Γκίκα, Λουκόπουλου, μελών της παράταξης Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) με την οποία στρέφονταν κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδιας Ενωσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με το αίτημα να ακυρωθεί η εκλογή του μέλους της Συσπείρωσης Νίκου Σβέρκου στο ΔΣ της ομοσπονδίας και η ανακήρυξη ως..
αναπληρωματικής του της Μιμής Τουφεξή, κατά το 8ο Συνέδριο που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2017.
Οι ενάγοντες διεκδικούσαν την ανακήρυξη ως μέλους του ΔΣ της ομοσπονδίας του Κ. Ντελέζου και ως αναπληρωματικής του της Μ. Γκίκα στρεφόμενοι κατά της ΠΟΕΣΥ και της εφορευτικής επιτροπής του 8ου Συνεδρίου. Το δικαστήριο όμως δικαίωσε την εφορευτική επιτροπή αναφέροντας μεταξύ άλλων στην απόφασή του:
«Συνεπώς, με βάση το εκτεθέμενο στην αγωγή ιστορικό, η Εφορευτική Επιτροπή νομίμως δεν κατένειμε έδρα στον συνδιασμό των εναγόντων («ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΕΣΥ») και συγκεκριμένα στον πρώτο αυτών, Κωνσταντίνο Ντελέζο, και, κατ' επέκταση, νομίμως δεν ανακήρυξε ως αναπληρωματικό μέλος αυτού τη δεύτερη ενάγουσα, Μαρία Γκίκα. Αντιθέτως ορθώς ανακοίνωσε ως επιτυχόντα της πέμπτης θέσης της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ της εναγόμενης τον πλειοψηφίσαντα υποψήφιο Νικόλαο Σβέρκο και αναπληρωματική αυτού την έτερη υποψήφια του ίδιου συνδιασμού («Δημοσιογραφική Αλληλεγγύη») και ανήκουσα στην ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφο Μοσχάνθη Τουφεξή».