ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Το ΚΕΘΕΑ θα αντισταθεί και δεν είναι μόνο του

Η νυχτερινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη αυτή τη φορά έχει απέναντί της σύσσωμη την «κοινωνία» του ΚΕΘΕΑ. Η απόφαση να διορίζονται από έναν υπουργό τα μέλη της διοίκησης του διεθνούς φήμης φορέα απεξάρτησης και ταυτόχρονα η πλήρης κατάργηση του αυτοδιοίκητου ένωσε με δυναμικό και συγκινητικό τρόπο, από την πρώτη στιγμή,..
τις φωνές των εργαζομένων, των μελών, των οικογενειών, των αποφοίτων, των εθελοντών του μεγάλου αυτού οργανισμού, μαζί και με τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των κομμάτων.
Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε άλλο ένα ακραίο βήμα απολυταρχικού χαρακτήρα, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα ακόμη και εκεί όπου καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να παρέμβει. Πολύ περισσότερο που στις δεκαετίες λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή εμπλοκή του με πολιτικές σκοπιμότητες ή με κομματικούς εγκάθετους, σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά και σπατάλη.
Οι διοικήσεις του, πάντα δημοκρατικά εκλεγμένες από το σύνολο των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ, έδωσαν δείγματα γραφής που έχουν αναγνωριστεί από ολόκληρη την κοινωνία και από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.
Η ωμή παρέμβαση βίαιης «κρατικοποίησης» ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου –όταν σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπως στον ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα τους– είναι και η πλήρης απόδειξη ότι μοναδικός στόχος είναι ο πλήρης κομματικός έλεγχος κάθε φορέα, οργανισμού, ανεξάρτητης αρχής, ελεγκτικού μηχανισμού.
Αυτή τη φορά, όμως, είναι προφανές ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε ένα ολέθριο λάθος. Πέρα από την προφανέστατα αντισυνταγματική αυτή πράξη, το ΚΕΘΕΑ είναι ένας πολυάριθμος κόσμος που έχει και θα έχει την πλήρη συμπαράσταση πολιτών, φορέων και παραγόντων που στήριξαν με ψήφο την κυβέρνησή του.
Τα τρία Α του πρωθυπουργού (αριστεία, αξιοκρατία, αλήθεια) έχουν γίνει κουρελόχαρτα στην προσπάθειά του να τοποθετήσει ο ίδιος τα στελέχη του, εγκάθετους παντού. Και αν ακόμα και σήμερα η Δικαιοσύνη, αλλά και οι εκπρόσωποι της τέταρτης εξουσίας δεν οσμίζονται τα επόμενα βήματα των κυβερνητικών παρεμβάσεων, είναι βέβαιο ότι εθελοτυφλούν και ότι πολύ γρήγορα θα... πέσουν από τα σύννεφα. Μόνη παρήγορη σκέψη η αυθόρμητη συσπείρωση γύρω από το ΚΕΘΕΑ που άναψε χθες φωτιά στο Διαδίκτυο και κυρίως στο τηλεφωνικό κέντρο του.

ΕΦ.ΣΥΝ./ Αποψη