ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κύριος Πρωθυπουργός...

Την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία της Τετάρτης «καυτηρίασε», με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του, καταφέρθηκε  απροκάλυπτα εναντίον του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, αναφέροντας  ότι..
«για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί» (δείτε ΕΔΩ).
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν».  «Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα. (...) Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός..» έγραψε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολόκληρη η ανάρτηση Τσίπρα:

«Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα. Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία. Όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας. Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί. Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός...».

Η δήλωση Μητσοτάκη προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ να εκδίδουν σχετικές ανακοινώσεις.
«Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί. Γιατί το νομοθέτημά του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαξιώνει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού. Τα υπόλοιπα από την ανάρτησή του, όπως τα περί συμμετοχής και ψηφοφοριών, από μας μόνο ως προβοκάτσια εκλαμβάνονται…» ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη.


«Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του» σχολίασε ο Περισσός.