ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Στο Εφετείο θα κριθεί η έδρα της ΚΕΔ στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση της παράταξης «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»:
Εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις αρχαιρεσίες στην ΠΟΕΣΥ, που αποδέχεται την αφαίρεση της έδρας στο ΔΣ ,που αναλογούσε στην ΚΕΔ, και η οποία δόθηκε στην τότε κυβερνητική δημοσιογραφική παράταξη, με σκοπό να αποκλειστεί η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων από την διοίκηση της ομοσπονδίας.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τελεσίδικη η δικαστική κρίση για όσα πρωτοφανή μετήλθε η Εφορευτική Επιτροπή.. της ΠΟΕΣΥ, στο συνέδριο της, σε βάρος της νομιμότητας και του καταστατικού, προκειμένου να ανακηρυχτεί ως …επιτυχών(!...) συγκεκριμένος εκπρόσωπος κυβερνητικού συνδικαλισμού της προηγούμενης περιόδου.
Ούτε βέβαια είναι τυχαίο ότι μετά την μη σύννομη ανακήρυξη του, που έγινε προκειμένου να αποκλειστεί ο υποψήφιος της ΚΕΔ, ο …επιτυχών παραιτήθηκε αμέσως διότι ανέλαβε, προφανώς ως επιβράβευση για την προσφορά του, επικεφαλής στο Ρ/Σ Κόκκινο.
Στη συνέχεια το ΔΣ της ομοσπονδίας συμπληρώθηκε με τη σημερινή ΓΓ του, παρόλο ότι εγκαίρως επισημάνθηκε ότι η κυρία αυτή δεν είχε συγκεντρώσει το εκλογικό μέτρο!..
Πρόκειται για ιστορία που θυμίζει τις μέρες του Παππά στη σκιά ενός καλόγηρου, όπως στις μέρες του Τσάρου..
H απόφαση του Πρωτοδικείου παρόλο ότι καταγράφει τον τρόπο που ενήργησε η εφορευτική, καταλήγει στο τέλος , με μία εντυπωσιακή στροφή στο διατακτικό της , να υιοθετήσει με την κρίση της ,τον ισχυρισμό της Εφορευτικής Επιτροπής. Δηλαδή ότι ΔΗΘΕΝ αφού κατακύρωσε την έδρα της ΚΕΔ σε άλλη παράταξη, δεν υπήρχε άλλη έδρα προς κατανομή!...
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πρόθυμοι συνομιλητές του Κατρούγκαλου και του Πετρόπουλου από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜΘ, την ΕΣΠΗΤ και τον ΕΔΟΕΑΠ, προσήλθαν ως μάρτυρες κατά των συναδέλφων τους στην υπόθεση αυτή. Είναι τα γραμμάτια που οφείλουν στους χορηγούς τους.
Η 24ωρη απεργία στην οποία υποχρεώθηκαν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ δεν ήταν μόνο απάντηση στις πολιτικές που υπηρετούν την εργοδοτική ασυδοσία και στο καρτέλ της ενημέρωσης. Απέδειξε πόσο ώριμη είναι η απαίτηση του κλάδου να απαλλαγεί επιτέλους από τα φερέφωνα των εργοδοτών και της διαπλοκής.
3/10/2019
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων