ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Ανείπωτη τραγωδία στη Μόρια: Μητέρα και παιδί απανθρακώθηκαν στον καταυλισμό

Eκρηκτική κατάσταση  
 
Μια μητέρα βρήκε τραγικό θάνατο όταν τυλίχτηκε στις φλόγες δίπλα στο νεογέννητο μωρό της στον καταυλισμό της Μόριας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα γέννησε λίγες ώρες πριν, μέσα στον καταυλισμό.
Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν πρόλαβαν βγουν από το κοντέινερ και βρήκαν φριχτό θάνατο. Απανθρακώθηκαν.
Όπως αναφέρει..
το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η σορός της απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας μεταφέρθηκε, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από ιδιώτη.
Το άψυχο σώμα του μωρού της το έβγαλαν, μέσα σε μια κουβέρτα, πρόσφυγες και μετανάστες.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής. Κάποιοι μιλούν για δύο μέτωπα. Ένα σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και ένα στη «ζώνη 4», όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί σε διώροφους οικίσκους.
Κι ενώ η φωτιά στα ελαιοκτήματα κατεσβέστη άμεσα, οι φλόγες στους οικίσκους του ΚΥΤ επεκτάθηκαν γρήγορα καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του χώρου λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Αρχικά οι πρόσφυγες δεν άφησαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν τον καταυλισμό. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε και συνδρομή από ενάερια μέσα.
Η είδηση του θανάτου τουλάχιστον δύο προσφύγων... έριξε λάδι στη φωτιά.
Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους σε αυτό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Από τις συγκρούσεις υπάρχουν και πέντε τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Αργά το βράδυ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο αρχηγός της αστυνομίας και τοπικοί παράγοντες πραγματοποίησαν σύσκεψη προκειμένου να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.

- πηγή: topontiki