ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

«Αναπτυξιακό» νομοσχέδιο προς όφελος των εργοδοτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το πρωί, έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το πρωί, σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο.. νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ αντιτίθεται στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο πλαίσιο ενός μόνο κατ όνομα "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου.
Ένα «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση προς όφελος των εργοδοτών, ενώ πλήττει ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και προβλέπει επικράτηση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.