ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Βόμβα στα επαγγελματικά δικαιώματα από τη Νίκη Κεραμέως

Δεν χάνει χρόνο η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην αποδιοργάνωση της Δημόσιας Παιδείας και όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στον Real Fm άμεσα θα έρθει η διάταξη της επαγγελματικής ισοδυναμίας κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων
Πετυχαίνει έτσι την εξίσωση από την πίσω πόρτα και με fast track διαδικασίες των κολεγίων με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα..
του Εξωτερικού αναβαθμίζοντας κατ' επέκταση τα κολέγια. Χωρίς την μεσολάβηση Πανελλήνιων Εξετάσεων αλλά με διαβατήριο την οικονομική ευρωστία θα μπορούν να διεκδικούν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι των κολεγίων.
Οπισθοδρόμηση και στο θέμα της "σημαίας" που θα σηκώνουν "οι άριστοι" εκπαιδεύοντας έτσι τα παιδιά από τις τρυφερές παιδικές ηλικίες στον άκρατο ανταγωνισμό.
Ειδικότερα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των κολεγίων η υπουργός Παιδείας ανέφερε:
"Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια" ανέφερε σχετικά τονίζοντας:
"Διατάξεις που απελευθερώνουν τα μεταπτυχιακά, που θα φέρουν κόσμο πίσω από άλλες χώρες γιατί ξέρετε δεν χάνουμε μόνο φοιτητές, χάνουμε και καθηγητές".
"Να δώσουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια τον χώρο, την ελευθερία που τους αρμόζει" υπογράμμισε.
"Στις διατάξεις που φέρνουμε τώρα, είναι και η ρύθμιση βάσει της οποίας στις εθνικές επετείους τη σημαία θα την κρατάει όποιος έχει την καλύτερη επίδοση και όχι όποιος κληρώνεται, αυτό γίνεται για να προλάβουμε και την εθνική επέτειο του Οκτωβρίου" κατέληξε η υπουργός Παιδείας.
- πηγή: avgi.gr