ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ποιοι εργοδότες έσπασαν την απεργία

Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, από κοινού με τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, αντιδρώντας στις αντεργατικές διατάξεις του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.
Στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΠΗΝ, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι-μέλη της συμμετείχαν στην απεργία.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ισχνή μερίδα..
εργοδοτών επέλεξε να τηρήσει μια διαμετρικώς αντίθετη στάση από τους υπόλοιπους εκδότες, σε μια «κλασική», (όπως τείνει να χαρακτηριστεί) προσπάθεια έκφρασης της δικής τους αντίληψης, για βασικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, στην Κρήτη κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες Νέα Κρήτη και Χανιώτικα Νέα, στη Ρόδο οι εφημερίδες Ροδιακή και Δημοκρατική και στην Καλαμάτα, οι εφημερίδες Ελευθερία και Θάρρος.
Σ’ ότι αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΙΟΝΙΑΝ, CORFU CHANNEL και STARΤ TV μετέδωσαν εκπομπές, ενώ ορισμένες ιστοσελίδες ανήρτησαν ειδήσεις, χωρίς τη συμμετοχή δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους (μέλη και μη μέλη) στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Κρήτη και τα Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου που ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα και σθεναρά για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα για απεργιακό αγώνα.

Kαι η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Το Δ.Σ. της ΕΣΗEΘΣΤΕ-Ε εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη του, αλλά και τα μη μέλη που συμμετείχαν σύσσωμα στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πάνω από το 95% των ΜΜΕ σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, συμμετείχε στην απεργία κατανοώντας πλήρως ότι οι προωθούμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα ενός «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που μόνο προς όφελός τους δεν είναι.
Οι ελάχιστες θλιβερές εξαιρέσεις ΜΜΕ (Νέος Αγών, Αλήθεια, Επικαιρότητα, Λαμιακός Τύπος Karditsa Live, The newspaper κ.α.) που προχώρησαν σε απεργοσπασία για να κερδίσουν εφήμερη αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα και λίγα κλικ παραπάνω, είναι άνευ σχολιασμού. Άλλωστε οι τοπικές κοινωνίες που ζούμε και εργαζόμαστε, γνωρίζουν άριστα το ρόλο του καθενός μας.
Θα τους υπενθυμίσουμε μόνο, ότι υπήρξαν και στο παρελθόν αντίστοιχα μεμονωμένα φαινόμενα, με άσχημη δυστυχώς κατάληξη αργότερα.