ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Μπορεί οι αντίπαλοί μας να έχουν τους ολιγάρχες να τους στηρίζουν...

...αλλά εμείς δεν τρομάζουμε, γιατί έχουμε την στήριξη των απλών ανθρώπων

Σταχυολογούμε από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο 40 Φεστιβάλ Σπούτνικ που διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖ στο Αλσος Στρατού:
  • Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας: Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμένους και αόρατους ανθρώπους. Για μια κοινωνία που.. θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για μια Ελλάδα της ισότητας και της αλληλεγγύης. Για μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. 
  • Σήμερα ξεκινάμε τη μεγάλη δημοκρατική πορεία στο λαό. Μέσα στον επόμενο μήνα, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα η καμπάνια εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. 
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που επέλεξε να ρίξει την ψήφο του στη δημοκρατία, μέσα σε ένα ζοφερό περιβάλλον τρομοκρατίας των ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον πλησιάζουν. Σε αυτούς απευθύνεται το μεγάλο προσκλητήριο της δημοκρατικής παράταξης.  
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι τα κομματικά στελέχη, οι βουλευτές του, οι τοπικοί του άρχοντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι που τον στηρίζουν. Είναι ο κάθε νέος και η κάθε νέα που αποφασίζει να έχει αύριο σε αυτή τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο άνθρωπος της δουλειάς, ο άνεργος, ο άνθρωπος του πολιτισμού και των γραμμάτων, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, αυτός που επιχειρεί στην οικονομία με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, ο επιστήμονας, ο τεχνίτης.
  • Όλες και όλοι εμείς είναι ανάγκη, κοινωνική, εθνική, πολιτική, να ενώσουμε σήμερα τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την Αριστερά της εποχής μας. Για να οικοδομήσουμε -χωρίς αποκλεισμούς- ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό.  
  • Μπορεί οι αντίπαλοί μας να έχουν τους ολιγάρχες να τους στηρίζουν, αλλά εμείς δεν τρομάζουμε, γιατί έχουμε την στήριξη των απλών ανθρώπων. Αν εκείνοι διαπλέκονται με συμφέροντα, εμείς «διαπλεκόμαστε» με τη νέα γενιά & με τα όνειρά της. Με το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας 
  • Δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να διαχειριστεί αποτελεσματικά μικρά ή μεγαλύτερα θέματα. Γιατί όπως και να τα διαχειριστεί, ένας στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων σε θέσεις μετακλητών και μια στρατιά ΜΜΕ διαμορφώνουν μια διαφορετική - εικονική πραγματικότητα. 
  • Απέναντί μας δεν έχουμε απλώς μια δεξιά κυβέρνηση. Έχουμε μια αμοραλιστική κυβέρνηση της δεξιάς - μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα. 
  • Σε δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τη νέα γενιά. Παράλληλα προωθήσαμε μια σειρά από θεσμικές τομές που δημιούργησαν συνθήκες μιας νέας ελευθερίας, με επίκεντρο και πάλι τους νέους ανθρώπους. 
  • Για 4,5 χρόνια δώσαμε σκληρές μάχες με στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Αν όμως η σκέψη μας ήταν στην οικονομία, η καρδιά μας ήταν στο πώς θα επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στα μεγαλύτερα θύματα αυτού του ιδιότυπου πολέμου: στους αδύναμους και τους νέους.  
  • Το 2015 παραλάβαμε μια χώρα δίχως αύριο. Μια χώρα σχεδιασμένη να μην έχει αύριο, για να μην έχει και η κυβέρνηση της Αριστεράς μέλλον. Για να είμαστε μία παρένθεση, μία κόκκινη κουκκίδα στον χάρτη του γκρίζου καθεστώτος του παλιού πολιτικού συστήματος.Το χειρότερο όμως έγκλημα, στην Ελλάδα που παραλάβαμε, ήταν αυτό εναντίον των νέων ανθρώπων. Τα περισσότερα θύματα αυτής της ηττημένης χώρας ήταν οι νέοι άνθρωποι, που είδαν ένα μεγάλο τοίχο να χτίζεται μπροστά από κάθε τους όνειρο. 
  • Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Δημοκρατικούς & προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Καλούμε τους νέους και τις νέες να γίνουν η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος.