ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

«Διάγγελμα» Μητσοτάκη κατά της απεργίας

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός (στην προκειμένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης) καταφέρεται απροκάλυπτα εναντίον του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας με προσωπικό «διάγγελμα» λέγοντας ότι «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!»!
Και μάλιστα από τη στιγμή που οι προωθούμενες αντεργατικές..
παρεμβάσεις της κυβέρνησής του καταστρατηγούν και υπονομεύουν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο όνομα ενός «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπει την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ενα νομοσχέδιο που ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση προς όφελος των εργοδοτών, ενώ πλήττει ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και προβλέπει επικράτηση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
Δείτε τι έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:
Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.
Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!