ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Λύθηκε το μυστήριο με τους... ψύλλους στο ΑΠΘ

Λύθηκε το μυστήριο με τους ψύλλους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκαν στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Χημείου του ΑΠΘ και τσίμπησαν  εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο.
Σε μία κλειδωμένη αποθήκη είχε μπει ή είχε μεταφερθεί από..
εργαζόμενους μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ψύλλοι στα ζώα και τη φωλιά τους. Οι ψύλλοι αρχικά δεν έγιναν αντιληπτοί, επειδή ο χώρος ήταν κλειδωμένος. Όμως, όταν ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετακινήθηκαν εκτός του χώρου της κλειστής αποθήκης και άρχισαν να τσιμπούν εργαζομένους στο κτίριο.
Οι γάτες εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν και έγινε ψεκασμός του χώρου αλλά και όλου του κτιρίου από απεντομωτική εταιρεία που συνεργάζεται με το ΑΠΘ. Στο σημείο που εμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλα μέρη του κτιρίου έγινε και έλεγχος από τις πρυτανικές Αρχές και καθηγητές της Σχολής, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι.
- πηγή: ethnos.gr