ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ο Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους

«Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ. Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία». Ετσι σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (δείτε ΕΔΩ) για τη σημερινή 24ωρη απεργία..

Ολόκληρη η δήλωση Χαρίτση:
«Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ.
Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό.
Την ώρα που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών.
Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη;
Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η «κανονικότητα» του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ».