ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

24ωρη απεργία την Τετάρτη σε όλα τα ΜΜΕ...

...της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 24ώρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το πρωί, έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το πρωί,..
σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε επαναλαμβάνει την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, με την οποία καταγγέλλονται οι προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας στο πλαίσο ενός "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου που μόνο προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι, αφού:
  • Αποσκοπεί στον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αδρανοποιεί και απαξιώνει στην ουσία το ρόλο του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ).
  • Ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, προς όφελος των εργοδοτών, πλήττοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Προβλέπει υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
  • Στην ουσία καταργεί την απεργία με την υποχρεωτική παρουσία στην Γενική Συνέλευση ενός σωματείου του 50+1 των ταμειακώς εντάξει μελών του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε