ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πέτρος, ο «λύκος», ο Σωκράτης και ο Θέμος...


«ΚΟΣΜΟΣ» λέγεται το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, καλορίζικο και μακάρι να κάνει τη διαφορά. Συμπαθούμε Πέτρο από τότε που είχε (και είχαμε) την αφελή εντύπωση ότι ο πατέρας του θα τον άφηνε να αλλάξει προς το καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρέα με τον έτερο γόνο, Τζίγγερ, τον Ντέμη και άλλους ρομαντικούς... Κοίτα όμως κάτι συμπτώσεις... ΚOSMOS (των Σπορ) είχαμε ονομάσει την εφημερίδα που έβγαλε το 1998 ο άλλος Πέτρος, ο Κωστόπουλος, ο οποίος με είχε επιλέξει για διευθυντή.

Δεν θα μιλήσω για την εφημερίδα, πολλοί έχουν εκφραστεί (μεταξύ τους και ο μακαρίτης Φίλιππος Συρίγος, που καλό λόγο δεν είχε για κανέναν αλλά την είχε χαρακτηρίσει «ίσως την καλύτερη αθλητική εφημερίδα») και τους ευχαριστούμε. Άλλωστε ούτε χρόνο δεν έκλεισε ο ΚΟΣΜΟΣ των Σπορ, ωστόσο για μένα και για πολύ... κόσμο αποτέλεσε εφαλτήριο για πολύ ψηλότερες θέσεις λίγα χρόνια μετά.

Θα μιλήσω όμως για τον πόλεμο που αντιμετώπισε αυτό το εγχείρημα από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος δεν ήθελε μια ακόμη ανεξάρτητη εκδοτικά φωνή «αριστερά» του, και μάλιστα από εκδότη διάσημο οπαδό του Ολυμπιακού (και διάσημο τότε γενικώς). Η άλλη ανεξάρτητη φωνή ήταν το Φως του Νικολαΐδη, που ουκ ολίγες φορές προκάλεσε την μήνιν προέδρων του Ολυμπιακού (από «δεξιά»).

Τότε ο Σωκράτης (και ο Πέτρος από κοντά, όπως έλεγε το ρεπορτάζ) είχε στηρίξει την έκδοση του Πρωταθλητή, την εφημερίδα που έβγαλε ο έτερος μακαρίτης Θέμος με επικεφαλής τον κορυφαίο Σωτήρη Πουλόπουλο (αρχικά ήταν να βγάλουν εφημερίδα μαζί οι Κωστόπουλος-Αναστασιαδης αλλά...).

Το τι είχε ακούσει και διαβάσει ο Πέτρος (ο Κωστόπουλος) από την εφημερίδα του Θέμου, του Πέτρου Κόκκαλη και τον μπαμπά του, δεν εύχομαι να το υποστεί ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός μου (που δεν ξέρω ποιος είναι και αυτό δεν είναι καλό). Φυσικά λύγισε, φυσικά την έκλεισε, φυσικά δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι την έκλεισε για αυτόν τον λόγο και φυσικά το μετάνιωσε, αφού ήταν ο μόνος που έχασε.

Η δική μου επόμενη στάση ήταν το Βήμα, όπου έμεινα συνολικά 12 χρονια, μόνο τα δύο στα σπορ. Όταν πήγα στον επίσης μακαρίτη Ψυχάρη να του πω ότι θέλω να παρατήσω τα αθλητικά, το σωτήριο έτος 2.000 μ.Χ, με ρώτησε «γιατί». «Γιατί τον γνώρισα τον Κόσμο», του απάντησα τότε και αμφότεροι γελάσαμε.

Για το καλό τού Πέτρου και του πολιτικού μας συστήματος (που χρειάζεται ενδιαφέρουσες προτάσεις) εύχομαι ο ΚΟΣΜΟΣ του Κόκκαλη να έχει καλύτερη μοίρα από εκείνον του Κωστόπουλου. Άσε που τούτος εδώ είναι και «πράσινος».

Στέλιος Σοφιανός (από τη σελίδα του στο fb)