ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Επιστρέφει στην πολιτική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσχώρησε στη Νέα Αριστερά


Συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση είχε στις 5.30 το απόγευμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθώς όπως έγινε γνωστό θα προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά. Ο Σακελλαρίδης, το όνομα του οποίου είχε παίξει ψηλά όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείχε από την πολιτική για διάστημα για περίπου 10 χρόνια.

Μετά τη συνάντηση στα γραφεία της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, ο Γ. Σακελλαρίδης θα είναι ο υπεύθυνος του Πολιτικού Σχεδιασμού.
«Θα τα δούμε στον καιρό τους όλα. Προχωράμε με πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία», είπε ο κ. Χαρίτσης στο ερώτημα αν ο κ. Σακελλαρίδης θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής.
 
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που τις παραμονές των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, όταν είχαν αρχίσει να φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση Τσίπρα μετά τις εκλογές, ανάλογα με το εύρος της ήττας από τη Ν.Δ., με δήλωσή του είχε εκφράσει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά είχε δηλώσει με σαφήνεια: «Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα». Επίσης, τότε, σε ερώτηση, αν σκοπεύει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Eteron είχε πει: «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

Η συνάντηση με Τσίπρα

Μετά τις εκλογές και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και στη σκιά των πρώτων αποχωρήσεων από το κόμμα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία τότε είχε πυροδοτήσει διάφορες φήμες.
Ωστόσο τότε πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα υποστήριζαν ότι «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».