ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Από αυτά που ακούς και πρέπει να σκύβεις το κεφάλι…


Θα επιμείνω λίγο στην ιστορία με τον Πάνο Βλάχο και τον σάλο για τον στίχο «μέσα σε ένα σάκο βάλτε, Αδωνι και Πορτοσάλτε». Νομίζω ότι δεν έγινε αρκούντως αντιληπτό ότι πρόκειται για μια καραμπινάτη απόπειρα λογοκρισίας από ένα προκλητικό και ασύδοτο πολιτικομιντιακό «καθεστώς». Ορμησαν στον δημοφιλή καλλιτέχνη που τόλμησε να ψελλίσει έναν στίχο κριτικής (άσχετα που τον επαναλαμβάνει έναν ολόκληρο χρόνο), ΜΜΕ τον «σταύρωσαν», μέχρι και πού είχε διοριστεί ο πατέρας του μας είπαν, λες και μας ενδιαφέρει ή σχετίζεται ως θέμα ή έχει ευθύνη ο ίδιος. 
Υπουργοί τον απειλούν δημοσίως και ένας μεγαλοδημοσιογράφος, κολλητός φίλος (κατά δήλωσή του) του ίδιου υπουργού που προλογίζει τις πολιτικές του εκδηλώσεις, προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Ολοι κατάλαβαν ότι ο στίχος εννοεί ότι μόνοι τους μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, εκείνοι κατάλαβαν ότι ήταν προσκλητήριο… δολοφονίας. Επαθε Κουφοντίνα ο Βλάχος και είπε να ξεκινήσει την ένοπλη πάλη με τον Πορτοσάλτε. Ντρέπεται και η ντροπή, αλλά στην πράξη δεν κουνιέται φύλλο στην Ελλάδα 2.0.
****
Θα επικαλεστώ τα λόγια αγανάκτησης του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, που με την εξαιρετική δουλειά του (Ετερος Εγώ, 17 Κλωστές) δείχνει την πραγματική αριστεία και όχι τη «μαϊμού» των διορισμένων «γαλάζιων» golden boys.
«Δεν είναι επιχείρημα αν ένας που δεν καταλαβαίνει τι ακούει, να προσέχουμε τι λέμε. Γιατί τότε θα πρέπει να αποσύρουμε τη Μήδεια, μήπως κάποια γυναίκα σκοτώσει τα παιδιά της και τεμαχίσει τον αδερφό της για να εκδικηθεί τον άντρα της. […] Ερχεται ο δημοσιογράφος που έχει τη διένεξη με τον Πάνο Βλάχο, ο οποίος αστειευόταν με τις σφαίρες που είχε δεχτεί ο κ. Κοτζιάς. Τότε μπορούσε να κάνει χιούμορ, αλλά εξέλαβε ως βία το τραγούδι του Πάνου. Εχει πει θυσία τα Τέμπη, έχει πει “Θεός σχωρέσ’ τον τον ντελιβερά, αλλά μηχανή οδηγούσε, ας κοιτούσε δεξιά και αριστερά” και αποκάλεσε τις σημαίες της Παλαιστίνης σημαίες της Χαμάς». 
Είπε και άλλα πολλά ο Τσαφούλιας, από αυτά που ακούς και πρέπει να σκύβεις το κεφάλι…

Χάρης Ιωάννου