ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ


Σε τροχιά μεγάλης ρήξης για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση από τον πρόεδρο να θέσει μέσω του isyriza στην κρίση των μελών και μέσω «ερωτηματολογίου» θέματα όπως το όνομα, το λογότυπο, η δομή και η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.
Οι ενέργειες αυτές του Στέφανου Κασσελάκη έφεραν μπαράζ αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως είχαν ζητήσει 17 από τα 24 μέλη της.
Νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη ζητούσε ανοικτά τη σύγκληση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς φτάσαμε στη συνεδρίαση της Π.Γ.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συνέλεγαν υπογραφές την Κυριακή για να συγκληθεί άμεσα το όργανο του κόμματος, με το αίτημα να υπογράφουν 17 από τα 24 μέλη. Ανάμεσά τους δεν ήταν οι δύο γραμματείς του κόμματος (Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης), η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου, η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος και η Μάγκυ Δούση.

Υπογράφουν οι: 
Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη
Όλγα Γεροβασίλη
Κώστας Ζαχαριάδης
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Ζωή Καρκούλια
Μαρία Κουβέλη
Κατερίνα Νοτοπούλου
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Νίκος Παππάς
Παύλος Πολάκης
Γιάννης Ραγκούσης
Πάνος Ρήγας
Νίκος Σκορίνης
Ελένη Συμεωνίδου
Ολυμπία Τελιγιορίδου
Διονύσης Τεμπονέρας
Αλέκος Φλαμπουράρης

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, με το βλέμμα στο συνέδριο που ξεκινά τυπικά την Παρασκευή, όμως την Πέμπτη θα έχουμε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.