ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Αιφνιδιασμός Κασσελάκη: Θέτει «δημοψήφισμα» για όνομα, λογότυπο, δομή και προσδιορισμό


Αποφασισμένος να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν ξεκίναγε –το περασμένο καλοκαίρι–τον σύντομο προεκλογικό του αγώνα για να γίνει ο νέος πρόεδρος του κόμματος. «Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο με το οποίο «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό και μέσω του οποίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Λίγους μήνες μετά, ο Στ. Κασσελάκης θέτει ζήτημα ριζικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος καλεί τα μέλη του κόμματος να τοποθετηθούν στο iSYRIZA σε σχετικό ερωτηματολόγιο. Οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος, όπως όνομα, λογότυπο, δομή και προσδιορισμό.
 


Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ζητά από τα μέλη να απαντήσουν εάν επιθυμούν το κόμμα να αλλάξει όνομα και λογότυπο. Παράλληλα, τους καλεί να απαντήσουν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως Κεντροαριστερά ή Αριστερά, καθώς και εάν επιθυμούν να γίνουν ριζικές αλλαγές στη δομή του κόμματος.



Σε σχετικό μήνυμά του, ο Στ. Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, τονίζοντας ότι θα αλλάξουν πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει στα μέλη και τους φίλους του...».
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στ. Κασσελάκης προκρίνει τη λύση ενός δημοψηφίσματος. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν υπήρχε αναβρασμός στο κόμμα με το θέμα των διαγραφών στελεχών που ασκούσαν έντονη κριτική, ο Στ. Κασσελάκης πέταξε τη «βόμβα» για δημοψήφισμα, προκαλώντας ενόχληση ακόμα και σε «προεδρικούς», ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν σκέψεις ακόμη και για πρόταση μομφής κατά του νέου προέδρου.
Το πιο πρόσφατο συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με τον πρόεδρο να προτάσσει τη θέση του για τη διεξαγωγή εσωκομματικής εκλογών για τις Νομαρχιακές με υβριδικό μοντέλο (ηλεκτρονικής και φυσικής παρουσίας), απειλώντας –σε διαφορετική περίπτωση– με προσφυγή σε δημοψήφισμα. Έντονη ήταν η αντίδραση ορισμένων στελεχών, με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, μάλιστα, να απαντά σε υψηλούς τόνους στον πρόεδρο και να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.