ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση πολλών δημοσιογραφικών γενεών


Αρκετές γενιές συντακτών και εργαζομένων στο Φως των Σπορ βρέθηκαν σε μια συνάντηση από τα παλιά και θυμήθηκαν αυτά που τους ένωσαν επαγγελματικά για πολλά χρόνια σε έναν δημοσιογραφικό χώρο που χτίστηκε και οργανώθηκε ειδικά για την εφημερίδα: στο μέγαρο της Λεωφόρου Καβάλας. Εκεί, δηλαδή, όπου γινόταν η παραγωγή της σε όλες τις φάσεις: σύνταξη, φωτοστοιχειοθεσία, σελιδοποίηση, εκτύπωση.
Υπήρχαν, όμως, και λίγοι εκπρόσωποι της πολύ παλαιότερης γενιάς, αυτής που άρχισε να εργάζεται στο Φως των Σπορ όταν στεγαζόταν στην οδό Πειραιώς, στο μέγαρο της Βραδυνής –με την οποία δεν είχε ιδιοκτησιακή σχέση. Η συνάντηση έγινε στην ταβέρνα Άνεμος, στην Πετρούπολη.

Στην πρώτη φωτογραφία (επάνω) διακρίνουμε, αρχίζοντας από τη σειρα των ορθίων (ανάμεσα σε άλλους που μας διαφεύγουν και να μας συγχωρούν γι' αυτό), τους Μιχάλη Τιγκίρη, Γιάννη Τίληρο, Τάσο Αντωνίνη, Νίκο Συνοδινό, Αλέκο Κελόγλου, Γιάννη Αλεξίου, Νίκο Χαραλαμπόπουλο, Μπάμπη Παπάζογλου, Αλέξανδρο Μπάρλο, Γιάννη Δάρρα, Αποστόλη Κυριάκη, Σάκη Λαμπρόπουλο, Γιώργο Ζουρίδη (με ο Φως στα χέρια), Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, Αντώνη Δαρζέντα, Μάνο Σταραμόπουλο, Στέλιο Κουφό (ο άνθρωπος του λογιστηρίου, από τους ιδιαίτερα αγαπημένους συνεργάτες του Θόδωρου Νικολαΐδη) κα Παύλο Κατώνη, που είχε μαζί με τον Αντώνη Δαρζέντα την ιδέα για τη διοργάνωση και την υλοποίησή της.
Στη δεύτερη φωτογραφία, ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης, ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς συντάκτες στην έντυπη δημοσιογραφία και από τους στυλοβάτες του Φωτός από τα παλαιά χρόνια έως και πριν από μερικές περιόδους. Πλάι του ο Αντώνης Δαρζέντας.

- από το harddog