ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ευχάριστες οι (σχεδιαστικές) αλλαγές στην «Απογευματινή»


Σε ανασχεδιασμό της σελιδοποίησής της προχώρησε από την περασμένη Δευτέρα η Απογευματινή που έχει σαφείς αλλαγές και στην πρώτη της σελίδα. Το προηγούμενο πρωτοσέλιδό της ήταν πιο «βαρύ» και πρόβαλε περισσότερα θέματα, 10-12, ενώ τώρα ο αριθμός των πρωτοσέλιδων θεμάτων κινείται γύρω στο οκτώ.

Πλέον το πρωτοσέλιδο της Απογευματινής είναι πιο λευκό, με μικρότερη γραμματοσειρά στο βασικό της θέμα, το οποίο είναι λιγότερο εμφατικό από το προηγούμενο.

Στις περισσότερες από τις εκδόσεις της είχε μια μακρόστενη προβολή στην κορυφή σε όλο το πλάτος της σελίδας («μπαλκόνι» λεγόταν παλιά, ισχύει ακόμη;) και αντιστοίχως ένα μακρόστενο υποσέλιδο στη βάση του πρωτοσέλιδου. Στην έκδοση της Παρασκευής στο «μπαλκόνι» υπήρχαν δύο θέματα,.

Σε δυο από τις πέντε εκδόσεις με το νέο κασέ (από Δευτέρα έως Παρασκευή) όταν, προφανώς, θέλησε να δώσει έμφαση στο βασικό της θέμα το ανάδειξε μεδιαφορετικό τρόπο. Το πρώτο ήταν την Τετάρτη, για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, οπότε είχε ολόκληρο το βασικό –τίτλο, υπέρτιτλο, φωτογραφία, περιεχόμενα– σε μαύρο φόντο («πλακάτο» το λέγαμε), με ένθεση της φωτογραφίας. Το δεύτερο ήταν την Παρασκευή με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είχε κόκκινο (ή... κοκκινίζον) φόντο, με λευκά γράμματα και δύο «ξεγυριστά» από φωτογραφίες των προσώπων της ημέρας: του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη.

Το νέο κασέ της «Α» (αν έχει σημασία η γνώμη μας...) είναι πιο ευχάριστο στο μάτι και, σαφώς, με πιο σύγχρονο σχεδιαστικό πνεύμα.