ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Τσακαλώτος σε Τσίπρα: «Όχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»


Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος.Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τσακαλώτος ασκεί δριμεία κριτική στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να κάνει τη δική του αυτοκριτική.
Σημειώνεται πως στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, δεν ξέφυγαν από την κριτική τα στελέχη του κόμματος που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Σε αυτούς καταλογίζεται πως «έφυγαν από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλός». Αξιοπρόσεκτο είναι, πάντως, πως με τη δήλωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να λογίζει τη Νέα Αριστερά στις δυνάμεις που μπορούν από κοινού να αντιπαλέψουν τη Ν.Δ.
Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:
«Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή.
Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει.
  • Άρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή μνημονίου.
  • Άρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017.
  • Άρχισε όταν ήθελες να φτάσεις τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη με πάνω από 100.000 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές και επέβαλες να ψηφίζουν μέλη με δύο ευρώ την ίδια μέρα.
  • Άρχισε με την ανοχή σου στις θεωρίες περί εσωτερικών εχθρών, και από ότι βλέπουμε οι εσωτερικοί εχθροί όλο και πολλαπλασιάζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ.
  • Άρχισε όταν πρώτα εσύ ήθελες τη αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, δηλαδή χωρίς καμία λογοδοσία στα όργανα, δημιουργώντας ένα κόμμα που δεν συζητά πολιτικά και ιδεολογικά.
Άρα πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!»