ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Όταν ο «σάκος» της σάτιρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου


H τηλεόραση συχνά δεν έχει αποχρώσεις ούτε ψυχραιμία, ειδικά σε περιπτώσεις εκπομπών και παρουσιαστών που -ακόμα κι αν καμώνονται πως «ενημερώνουν»- «πυροβολούν» εσκεμμένα το θυμικό των τηλεθεατών ως το καταλληλότερο για τη χειραγώγηση της άποψης.
Γι’ αυτό στοχεύουν και χοντροκομμένα στο άσπρο-μαύρο, έχοντας προαποφασίσει τι θα παρουσιάσουν ως άσπρο και τι ως το αντίθετό του. Ηταν χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες ανάλογες εκπομπές:
α) ξεσπάθωσαν π.χ., ανακαλύπτοντας πρόσφατα τον στίχο «Μέσα σ’ ένα σάκο βάλτε Αδωνη και Πορτοσάλτε» που τραγουδά στις συναυλίες του ο τραγουδοποιός και ηθοποιός Πάνος Βλάχος με τη μελωδία του προπολεμικού ρεμπέτικου «Τούτοι οι μπάτσοι που ’ρθαν τώρα» - διασκευή την οποία, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, εμπνεύστηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών κι έκτοτε την ερμηνεύει έτσι στα live του.
β) ταυτίστηκαν πλήρως με την άποψη του υπουργού Υγείας και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ ότι πρόκειται για «προτροπή σε βία» ή και «δολοφονία» καθώς υπονοείται «νεκρόσακος» και όχι φέρ’ ειπείν το απλούστερο ιδεολογικό «τσουβάλιασμα» που σκεφτήκαμε αρκετοί άλλοι.
γ) φρόντισαν να ρίξουν νερό στον μύλο του κ. Πορτοσάλτε που εξήγγειλε ότι θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. 
Στο πλαίσιο μάλιστα της έμμεσης άσκησης πίεσης στον Βλάχο, εκπομπάρχες φρόντισαν να επισημάνουν ακόμα κι ότι ο πατέρας του το 2013, επί υπουργίας στο Υγείας του κ. Γεωργιάδη και πάλι, είχε διοριστεί πρόεδρος στη διοίκηση των νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας απ’ όπου έφυγε επί ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστηκε ως μήνυμα συμμόρφωσης -«Καλύτερα σώπα»-προς τον ηθοποιό. Μα και οι ίδιοι ξέρουν να σωπαίνουν.

- απόσπασμα από κείμενο της Ναταλί Χατζηαντωνίου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)