ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

«Θερμά επεισόδια» πριν το συνέδριο: Απολύθηκε ο Τεμπονέρας, στα πρόθυρα παραίτησης ο Βασιλειάδης


Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης με τα εσωκομματικά «στρατόπεδα» να βρίσκονται στα χαρακώματα ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα. Οι αλλεπάλληλες συγκρούσεις των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν το παρασκήνιο της εμφύλιας κατάστασης που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες διακόπηκε η σύμβαση του Διονύση Τεμπονέρα ως επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας έγινε από συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη μια ημέρα πριν την εκδήλωση με τον ίδιο και τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιογλου για την Κεντροαριστερά στο θέατρο «Άλφα». Εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από την ξαφνική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη. Τότε μάλιστα όταν δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει εκείνος απάντησε πως «έχει εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ», εννοώντας τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στα ενδότερα της Κουμουνδούρου είναι και το γεγονός πως στα πρόθυρα παραίτησης εμφανίστηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλείαδης. «Ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην με ενημερώσουν» φέρεται να είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης όταν η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το επίμαχο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza.

Όλα αυτά ενώ σε λίγες ώρες ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη με τον ίδιο να δηλώνει μέσω social media πως «αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση».