ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Το μέτωπο κατά Αχτσιόγλου τροφοδοτεί σενάρια


Ο τραγικός χαμός των δύο πιλότων του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο καθώς και οι πυρκαγιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και άλλες περιοχές της Επικράτειας προκαλούν πέραν των άλλων και υψηλή συναισθηματική φόρτιση. Την κοινή γνώμη, και δη τους κάτοικους των περιοχών που δοκιμάζονται από την πύρινη μανία, διαπερνά ο φόβος για τα χειρότερα.
Σε αυτό το βαρύ, πένθιμο, φόντο η κούρσα των τεσσάρων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την προεδρία αναμένεται να “ρίξει” ρυθμό. Σε ανεπίσημο επίπεδο ωστόσο – στο τερέν των social media – ο Παύλος Πολάκης έβαλε μπουρλότο. Την οργή του βουλευτή Χανίων πυροδότησε η άποψη της υποψήφιας για την προεδρία Εφης Αχτσιόγλου, για τη στάση που πρέπει να έχει το κόμμα απέναντι στους δημοσιογράφους. 
“Μπορεί να οικοδομηθεί μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Να μην τους αδικούμε τους δημοσιογράφους και θεωρώ και ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να μας αδικούν” ήταν η αποστροφή Αχτσιόγλου που προκάλεσε τις διαδικτυακές μπαλωθιέςτου Παύλου Πολάκη.


 Κάτω από την επίμαχη ανάρτηση, περισσεύουν τα μηνύματα των θιασωτών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά της Έφης Αχτσιόγλου. Δεν λείπουν, μάλιστα, και οι εκκλήσεις προς τον Π. Πολάκη να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Η παρείσφρηση – στη σελίδα του Κρητικού πολιτικού στο facebook – των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ή των υποστηρικτών της κυρίας Αχτσιόγλου, που επιπλήττουν τον κ. Πολάκη για τις βολές του, αποκαλύπτουν ένα διαιρετικό σκηνικό. Ασφαλώς, ο…πόλεμος επεκτείνεται και σε άλλες γωνιές των social media.
Κομματικοί αξιωματούχοι, σε συνομιλία τους με το ΤVXS, κάθε άλλο παρά υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα αυτού του σκηνικού. Θεωρούν, καταρχάς, ότι μία εικόνα αλληλοσπαραγμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη δημόσια σφαίρα αποξενώνει περισσότερο το κόμμα από τον κοινή γνώμη και δίνει ανάσες στο «σύστημα Μητσοτάκη» που δοκιμάζεται στις φωτιές.

Υποψήφιος ο Πολάκης ή πλάι στον Παππά;

Από εκεί και πέρα, τα επιτελεία των υποψηφίων επιχειρούν να ερμηνεύσουν ή και να αποτυπώσουν το ξέσπασμα Πολάκη στην ενδοκομματική σκακιέρα. Το αυτονόητο συμπέρασμα είναι ότι ο βουλευτής Χανίων στήνει μέτωπο κατά της πρώην υπουργού, που εμφανίζεται (σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Kapa Research) ως το μεγάλο φαβορί για την προεδρία.
Υπό αυτό το πρίσμα, ήδη, κάποιοι βιαστικοί στην Κουμουνδούρου, γράφουν σενάρια που αφορούν τη μεταξύ τους πολιτική συμπόρευση, σε περίπτωση που η Αχτσιόγλου επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Το άμεσο ερώτημα που τίθεται, πάντως, είναι σε – πρώτο χρόνο – «ποιο ρόλο επιθυμεί να διαδραματίσει ο Πολάκης» στον δρόμο για την κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως απόχρωσης, εκτιμούν ότι ο Πολάκης ίσως επανεξετάσει την προοπτική, να μπει στην κούρσα για την ηγεσία. Αποτελεί, άλλωστε, κοινό τόπο ότι είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο υποψηφιότητα του. Η υποστηρικτική αναφορά του, εντούτοις, στον Νίκο Παππά στην επίμαχη ανάρτηση («δηλαδή τελος ,αδικήσαμε ολα τα πληρωμένα από λίστες, υπουργεία, Δεκο, περιφέρειες,μ ικρόφωνα και γραφίδες που μας λασπολόγησαν εμένα, τον Τσίπρα ,τον Παππά, τη Δούρου, τον Σπίρτζη και τόσους άλλους όλα αυτά τα χρόνια με τον πιο ελεεινό τρόπο;;; ») τροφοδοτεί και την ερμηνεία ότι θα σταθεί πλάι στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Κ. Σαββόπουλος / ΤVXS (26.7.2023)