ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Για κακή του τύχη έπεσε πάνω σε εκδότη εφημερίδας...


Tο επιτελικό κράτος πλέον γίνεται ανέκδοτο! – Υπουργοί και περιφερειάρχες… γλεντάνε!


Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά από τέσσερα χρόνια θητεία και τη θριαμβευτική επανεκλογή της τον Ιούνιο βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη για τις πυρκαγιές, χωρίς κανέναν συντονισμό, ενώ από την αρχή υποτίμησε και αντιμετώπισε μόνο επικοινωνιακά τις πύρινες φλόγες.
Είναι και σειρά περιστατικά που δείχνουν πως το εκλογικό αποτέλεσμα φέρνει μόνο αλαζονεία σε κυβερνητικά στελέχη.

Πρώτα απ' όλα στο ίδιο το Μαξίμου! Ο πρωθυπουργός, αφού οι φωτιές είχαν ήδη ξεφύγει, διέρρευσε ότι επιστρέφει «εσπευσμένα» από τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής, εννοώντας ότι έρχεται με την…προηγούμενη πτήση! Πήγε κατευθείαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, με τις φωτό να τον εμφανίζουν …αναμαλλιασμένο, σαν να γύριζε από το μέτωπο της φωτιάς! Εν συνεχεία, εμφανίστηκε και πάλι το επιμελώς ατιμέλητο μούσι – αμερικανιές που θα μείνουν στην ιστορία σαν παράδειγμα προς αποφυγή! Ταυτόχρονα, ενώ η Ρόδος και άλλες περιοχές καίγονταν, ο πρωθυπουργός έφερνε προς ψήφιση νομοσχέδια στη Βουλή με στόχο να εκθέσει, λέει, την αντιπολίτευση και επισκεπτόταν υπουργεία, σε μια πλήρη υποτίμηση των φωτιών!

Ο (τέως πλέον) υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βασικός κρίκος στην αντιμετώπιση της φωτιάς, πήρε άδεια για να λείψει κάποιες ημέρες, ενώ Ρόδος, Βόλος καίγονταν και στη Μαγνησία η φωτιά έμπαινε στα στρατόπεδα! Για κακή του τύχη έπεσε πάνω σε εκδότη εφημερίδας (οι πληροφορίες τον θέλουν στην Πάτμο, να ήταν σε ένα σκάφος γνωστού του για φαγητό, χωρίς να πάει βόλτα με αυτό αφού πήγε στο νησί για να δει την οικογένειά του), η εφημερίδα δημοσίευσε την είδηση και το Μαξίμου τον… παραίτησε!

Ο περιφερειάρχης Αττικής, απών από τα μέτωπα της φωτιάς αφού λέει «δεν ήταν δική του αρμοδιότητα», απαθανατίστηκε την ώρα που η φωτιά έμπαινε στο στρατόπεδο και η Αγχίαλος φλεγόταν να χορεύει ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο! Μετά την… «ενόχληση» του Μαξίμου και την απειλή ότι μπορεί να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, εξέδωσε ανακοίνωση ότι έφταιγε η «κακιά η ώρα»! Και το Μαξίμου δείχνει να πείστηκε – ήταν η… κακιά η ώρα!

Ο πρωθυπουργός επiχείρησε, βεβαίως, να αξιοποιήσει τη στάση των υπουργών και των περιφερειαρχών του για να βγει ο ίδιος από την εικόνα, να μην αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και να μην διώξει υπουργούς!
Δύσκολο να το πετύχει.

ΥΓ1:
Από την όλη διαχείριση αποδείχτηκε ότι… κάηκε το επιτελικό κράτος, το οποίο πλέον γίνεται ανέκδοτο!

ΥΓ2: Φάνηκε όμως και ότι η αλαζονεία από το εκλογικό αποτέλεσμα όχι απλώς δεν κρύβεται, αλλά έχει κιόλας μπολιάσει την κυβερνητική λειτουργία!

 Βασίλης Σκουρής
Παιχνίδια Εξουσίας / ieidiseis