ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Η κρητική βεντέτα


Εκτός κειμένου

Είναι σαφές πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, έως ότου τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει νέα ηγεσία και επιχειρήσει να επανέλθει στο προσκήνιο, βρίσκεται εντόνως στο στόχαστρο του Μαξίμου. Χαρακτηριστικό είναι πως κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν χθες εκτενώς ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν επιχείρησε από το βήμα της Βουλής να μιλήσει εκτός κειμένου, το έκανε για μόλις δυόμισι λεπτά, επιχειρώντας να αποδομήσουν τη ρητορική ικανότητα του κ. Ανδρουλάκη και τη δυνατότητά του να αναλύσει ένα θέμα.
***
Δεν ήταν πρωθυπουργός
Από την άλλη, στελέχη της Χαρ. Τρικούπη εστίαζαν σε άλλα θέματα. Οπως έλεγαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προσπάθησε να καπηλευτεί» το RescEU, ένα μηχανισμό για τον οποίο «πρωτοστάτησε ο Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής». Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως βοήθησε και ο ίδιος σε εκτελεστικό επίπεδο μαζί με τον Χρήστο Στυλιανίδη ώστε να δημιουργηθεί. «Πώς έγινε αυτό, καθώς τότε δεν ήταν πρωθυπουργός;» έλεγαν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, δείχνοντας ότι η κρητική βεντέτα με τον Μητσοτάκη δεν κλείνει έτσι απλά και θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμη.

Στ. Παπαντωνίου