ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Ο Μηταράκης την πλήρωσε για όλους - Ποιοι άλλοι πρέπει να παραιτηθούν


Το παρασκήνιο της παραίτησης -
Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας.
«Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας:
«ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…».
Bέβαια του Μηταράκη του τα είχαν μαζεμένα έπειτα από τις δηλώσεις του για την πανεπιστημιακή και την έφιππη αστυνομία.
Κανονικά βέβαια για το επιτελικό μπάχαλο με τις πυρκαγιές θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και άλλοι πρωτοκλασσάτοι υπουργοί αλλά φαίνεται πως ο Μηταράκης την πληρωσε για όλους.
Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς έγραψε στο fb:
"Αν φαντάρος χάσει δέσμη σφαιρών πάει φυλακή. Αν αποθηκάριος στρατού χάσει πολυβόλα πάει στρατοδικείο. Αν ένας ΓΕΕΘΑ χάσει μια ολόκληρη αποθήκη, ο πολιτικός προϊστάμενος τον αποστρατεύει και ο ίδιος, ως υπουργός άμυνας, παραιτείται. Αλλά στην Ελλάδα λείπει η τσίπα και η αντιπολίτευση".

Ποιος αντικαθιστά τον Μηταράκη

Κατά την ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.
Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.