ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Παπάδες + Κυβέρνηση = Μπίζνα!


Πώς ήταν ο Χρυσούς Αιών του Περικλέους; Πώς ήταν το Ελντοράντο για τους Κονκουισταδόρες; Πώς ήταν το ΧΑΑ για τη μάνα του Χοσέ;
Ε, κάπως έτσι αντιλαμβάνεται και η Ιεραρχία τη σχέση της με τη νέα γαλάζια κυβέρνηση!Σας τα έγραφα την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενος της καθόλα έγκυρη «Ορθόδοξη Αλήθεια», αλλά πλέον έχουμε αποδείξεις και ονόματα που λέει και ο Χρήστος Δάντης. Από την ίδια πηγή βεβαίως, γιατί που να τρέχεις μέσα στον καύσωνα να κάνεις ίντερβιου με τους παπάδες. Σπεύδει αντί για σένα η «Ορθόδοξη Αλήθεια» και σου παραδίδει έτοιμο το ρεπορτάζ με φιόγκους και κουδούνια. Λα τα μινόρια, λοιπόν, πάμε να δούμε τι τρέχει:
«Την ατζέντα ανάμεσα σε Εκκλησία και Πολιτεία την έχουν πάνω κάτω προσδιορίσει ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό. Το δόγμα, όπως έχω αναφέρει θα κινηθεί στο “δουλειά σου και δουλειά μου”. Καθένας θα κινηθεί καταπώς νομίζει καλύτερα για το χώρο του. όσα είναι να γίνουν, πάντως, θα γίνουν μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα. Θα μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα».
Ορίστε το πλαίσιο, που λένε και οι απόφοιτοι Παντείου. Ναι αλλά, θα παρατηρήσουν οι απόφοιτοι Νομικής, που είναι τα ονόματα που μας υποσχέθηκες ρεπόρτερ Ξανθάκη. Ορίστε, για να μην μου παραπονιέστε:

«Ο Κυριάκος Πιερρακάκης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο και τους μητροπολίτες ήδη από την προηγούμενη υπουργική θητεία του.
Από τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα και Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη, περιμένει πολλά η Εκκλησία. Να ξεμπλοκάρουν εκκλησιαστικά ακίνητα και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση για την αξιοποίησή τους.
Σε αυτό θα συμβάλλει και ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σταϊκούρας ο οποίος έχει άριστες σχέσεις και πλήρη ενημέρωση για τα εκκλησιαστικά θέματα από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.
Η μετάβαση της Εκκλησίας στην ψηφιακή εποχή (ψηφιοποιήσεις αρχείων και ιστορικών κειμηλίων, επιμόρφωση κληρικών και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων) θα στηριχτεί στον έμπειρο Δ. Παπαστεργίου.
Η Σοφία Ζαχαράκη από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, περιμένει πολλά από τους κοινωνικούς εκκλησιαστικούς φορείς. Μένει να συνειδητοποιήσει και η ίδια πως ο εκκλησιαστικός πυλώνας είναι από τους σπουδαιότερους για να υλοποιήσει το έργο της.
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, φιλοδοξεί να προωθήσει περισσότερο τον θρησκευτικό τουρισμό».
Απορώντας για τον τρόπο που η Σοφία Ζαχαράκη θα «συνειδητοποιήσει και η ίδια πως ο εκκλησιαστικός πυλώνας είναι από τους σπουδαιότερους για να υλοποιήσει το έργο της», θα ήθελα να μείνουμε λίγο παραπάνω στην Όλγα Κεφαλογιάννη και στον θρησκευτικό τουρισμό, μιας και όπως έγραψε η πάντοτε καλά πληροφορημένη σε θέματα πίστεως εφημερίδα «δημοκρατία», με την υπουργό Τουρισμού πρόλαβε και συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και τι βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας τους; Ορίστε, λέξη προς λέξη από το ρεπορτάζ:
«Η από κοινού κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου προώθησης και προβολής στο εξωτερικό με μετρήσιμους στόχους των ιερών μνημείων, των ιερών κειμηλίων και όλων των σημαντικών οδοιπορικών πίστης της Ελλάδας.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχε ως κεντρικό θέμα την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού, μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο είχε συνυπογραφεί τη 15η Ιανουαρίου 2013.
Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης των δομών φιλοξενίας των ιερών μονών, προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν προσκυνητές και προσκυνήτριες».
Μπετά με δυο λόγια, γυψοσανίδες, κρυφούς φωτισμοί, όλο το πακέτο, συν τη Βίβλο στο κομοδίνο για να μη χάνουμε τον προσανατολισμό μας. Αν μη τι άλλο η Εκκλησία ξέρει που στοχεύει και αποφεύγει μαεστρικά τις γκάφες τύπου Φλωρίδη και Μηταράκη!

Υ.Γ.: Κι επειδή το ρεπορτάζ τρέχει, ορίστε τα νεότερα από το Περιβόλι της Παναγίας, σύμφωνα πάντα με την «Ορθόδοξη Αλήθεια»:
«Ο εφοπλιστής Αθ. Μαρτίνος αποχώρησε από τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους. Οι πηγές θέλουν, όπως έχουμε αναφέρει, να τον διαδέχεται ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, που συνδέεται πνευματικά, ως γνωστόν, με τη Μονή Βατοπαιδίου».

Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost (25.7.2023)