ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Nίκος Παππάς: Εξόφθαλμο «δούναι και λαβείν»


Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για τον Άρειο Πάγο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που δέχτηκε την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη. Στην προεδρία του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, η οποία προήχθη σε αρεοπαγίτη το 2020 και ήταν 3η στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών. Ηταν η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που αποφάσισε την καταδίκη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.
Στη θέση του εισαγγελέα πλέον η αντεισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, η οποία προήχθη σε αντεισαγγελέα το 2019 και ήταν η... 7η στην επετηρίδα. Στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πλειοψήφησε, καθώς ψηφίστηκε από το 4/5 των συμμετεχόντων στην διάσκεψη.
Η κ. Αδειλίνη ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του κ. Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς για τις τοποθετήσεις των Ιω. Κλάπα και Γ. Αδειλίνη στις θέσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα, αναφέρει:
Εξόφθαλμο «δούναι και λαβείν»
Θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το εξόφθαλμο πολιτικο-δικαστικό «δούναι και λαβείν», που εξ αρχής γνωρίζαμε και σήμερα έγινε πραγματικότητα.
Οι τοποθετήσεις των κ.κ. Κλάπα και Αδειλίνη στις θέσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα, μας επιβεβαίωσαν.
Οι πρωταγωνιστές του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες προήχθησαν, υπερπηδώντας μάλιστα (στην περίπτωση της κυρίας Κλάπα) πολλούς αρχαιότερους και αξιολογότατους Αρεοπαγίτες.
Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και οι προαγωγές τους έχουν, προφανώς, ισχυρή πολιτική συσχέτιση.
Είναι, πλέον, όλοι εκτεθειμένοι.
Τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και να αντιστεκόμαστε στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.