ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Πρόβλημα Λάσπα στο ΠΑΣΟΚ


Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσαν οι δηλώσεις της γραμματέως εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνας Λάσπα, για την ανάγνωση παραμυθιών από Drag Queen σε παιδιά στην Θεσσαλονίκη.
Παρόλο που αντέδρασαν στελέχη του κόμματος, η Χαριλάου Τρικούπη δεν την αποδοκίμασε και άφησε το θέμα να «ξεφουσκώσει». Φαίνεται, όμως, πως δεν είναι τόσο απλό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, πρόκειται να εκδηλωθούν νέες αντιδράσεις μέσα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αίτημα προς την ηγεσία να πάρει ξεκάθαρη θέση. Και σίγουρα, αν ανακοινωθεί ως υποψήφια βουλευτής στην Θεσσαλονίκη, όπως έχει ακουστεί, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη στο εσωκομματικό πεδίο.
Τη διαγραφή της γενικής γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Κατερίνας Λάσπα, ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, το Thessaloniki Pride, κάνοντας λόγο για «κακοποιητικές και ομοτρανσφοβικές δηλώσεις αναφορικά με τη δράση των "Drag Xmas"». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρά «την ομόθυμη καταδίκη της απ’ όλα τα αρμόδια όργανα του κόμματος, η ίδια ούτε απολογήθηκε ούτε ανασκεύασε ούτε καν απέσυρε τις δηλώσεις της και μολαταύτα παραμένει στη θέση της χωρίς να έχει διαγραφεί από το κόμμα».
Η παρουσιάστρια Κ. Λάσπα επέλεξε να μιλήσει μέσω... κύκλων.
«Εγώ ομοφοβική και ρατσίστρια; Ας γελάσω…»: Αυτό το σχόλιο μετέφερε μέσα από το ρεπορτάζ του Χ. Παπαβασιλείου στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον είπαν στην εφημερίδα ότι η Κατερίνα Λάσπα δεν είναι κατά της τρανς κοινότητας ή των καλλιτεχνών που επιλέγουν να εκφραστούν υπέρ των δικαιωμάτων της, αφού η ίδια είχε αγκαλιάσει τις drag queens που έδιναν παραστάσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο γνωστό μπαρ «Κούκλες», όπου είχε κάνει πάρτι για την ονομαστική της γιορτή.